Megszüntették a Magyar Mozgókép Közalapítványt

2011. április 29. 13:28

A Magyar Mozgókép Közalapítvány április 30-ával való megszüntetéséről a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium adott ki sajtóközleményt. Ebben azt írják: a szervezet adósságállománya olyan mértékű, amelyet nem lehet konszenzusos úton konszolidálni.

2011. április 29. 13:28

Megszűnik a Magyar Mozgókép Közalapítvány április 30-ával. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint a költségvetési fedezet nélkül aláírt támogatási szerződések, szabályellenes működés, állami támogatások terhére felvett banki hitelek, ebből adódóan 10,6 milliárd forintnyi adósság vezetett a döntéshez.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóközleményt adott ki: „Az MMKA adósságállománya a felelőtlen gazdálkodásnak köszönhetően olyan mértékű, amelyet nem lehet konszenzusos úton konszolidálni, és a magyar állam jelenlegi költségvetésében sincs fedezet az adósság teljes kiváltására. Ezért a kormány úgy döntött, hogy a Magyar Mozgókép Közalapítványt megszünteti, és feladatait a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos által kialakított új struktúrában helyezi el, ezzel biztosítva a fontos feladatok hatékonyabb ellátását”- áll a közleményben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2011. április 30. 21:24
"A KEHI-vizsgálat első körben a 2006 és 2010 közötti gazdasági működést tárta fel, melyből kiderült, hogy a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztérium több évre előre - először 2010-ig, majd 2013-ig - kötött olyan támogatási szerződéseket, amelyeknek nem volt költségvetési fedezete, majd ezek terhére a közalapítvány később összességében milliárdos banki hitel felvételére ösztönözte az általa támogatottnak ítélt produkciókat, így próbálva biztosítani a közalapítvány fedezet nélkül vállalt pénzügyi kötelezettségeit. A KEHI vizsgálat jelenlegi állása szerint több olyan gazdasági döntés született a közalapítványnál, amely bűncselekmény gyanúját veti fel" - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi tárca.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!