Kezdődik a 42. Magyar Filmszemle

2011. május 05. 11:46

Összesen 95 alkotás versenyez az Uránia moziban csütörtökön induló 42. Magyar Filmszemlén. A nyitófilm Nemes Gyula Negatív magyar filmtörténet című dokumentumfilmje lesz, beszédet mond Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Bara Margit színésznőnek pedig életműdíjat adnak át.

2011. május 05. 11:46

Az Uránia moziban indul a 42. Magyar Filmszemle, a nyitófilm Nemes Gyula Negatív magyar filmtörténet című dokumentumfilmje lesz. Beszédet mond Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Bara Margit színésznőnek pedig életműdíjat adnak át. Idén hat kategóriában hirdettek versenyt, keresik a legjobb játékfilmet, tévéfilmet, dokumentumfilmet, kisjátékfilmet, animációs alkotást és tudományos-ismeretterjesztő filmet. A mustrára összesen 409 alkotást neveztek be. Az animációs filmeknek első alkalommal szentelnek önálló szekciót, az egyes műfajokban pedig versenyen kívül is bemutatkoznak alkotások.

A játékfilmes zsűri elnöke Cserhalmi György, a testületben helyet foglal még Gasparik Attila színész, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rektora, Tatiana Dimitrova, a Prágai Magyar Kulturális Központ film- és színházreferense, Urbán András színházi rendező és Vivi Dragan Vasile operatőr. A filmszemle vasárnap díjátadóval, valamint a győztes alkotások vetítésével ér véget. Minden művet egy esti és két nappali időpontban vetítenek, a jegyek egységesen ötszáz forintba kerülnek. A Gödör Klub programjai ingyenesek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!