Megnyílt a Korda Stúdió látogatóközpontja

2011. június 22. 10:47

Ünnepélyes keretek közt nyílt meg a Korda Filmpark kedden. A tervek szerint évente 35-40.000 látogató lesz kíváncsi a látogatóközpontra.

2011. június 22. 10:47

Megnyílt a Korda Stúdió látogatóközpontja. Bánki Erik, Cser-Palkovics András, Horváth Gergely és Csapó Tamás, a stúdió igazgatója elmondták, terveik szerint évente 35-40.000 látogató lesz kíváncsi a filmparkra. A Magyar Turizmus Zrt. nagy lehetőséget lát Magyarország reklámozására a külföldi filmeken keresztül, ezért is hoztak létre önálló üzletágat ennek felvirágoztatására.

A Demján Sándor cége által épített, és Andrew Vajna nevével is fémjelzett stúdió 592.366.750 Ft-ot nyert az Új Széchenyi Terv által az európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, mely a teljes projekt 50 százalékát tette ki. A központnak három fő eleme van, az 1400 nm-es kiállítócsarnok, egy hatalmas 1100 nm-es étterem és egy középkori díszletváros mely 8000 nm-en terül el. A kiállítótér két részre bontható: az első részben Sir Alexander Korda és testvéreinek relikviái láthatók, egy-egy berendezett szoba, és sok történet a nagy magyarról.

A második részben megtekinthető a Camera Obscura, a green box és a zörejstúdió is. A kiállítás megmutatja a filmezés fázisait, a forgatástól az utómunkáig, továbbá a rajzfilmeket is. A tervek szerint a látogatók részt vehetnek majd filmforgatásokon, és vásárolhatnak az ajándékboltban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!