Pitt visszatér Magyarországra a zombik miatt

2011. június 07. 10:38

A magyar kormány elfogadta Andy Vajna tervét a tönkrement filmtámogatási rendszer átvizsgálására, írja a Hollywood Reporter. Vajna a lapnak elmondta, a Brad Pitt főszereplésével készülő World War Z című zombithrillert Magyarországon is forgatják októbertől.

2011. június 07. 10:38

Andy Vajna a Hollywood Reporternek elmondta: az elkövetkező 2-3 évben a magyar filmipar újraszervezését tervezi, nem szándékozik addig visszatérni Hollywoodba. Orbán Viktor támogatja tervezetét, ami idén 1,6 milliárd forintos kerettel működő szervezeten, a Magyar Nemzeti Filmalap létrehozásán alapul. Ez helyettesítené az Mozgókép Közalapítványt, aminek 5,1 milliárdos adósságát még mindig követelik a bankok. Ez 49 filmgyártó-céget érint, a producer pedig legalább négy bankkal tárgyal, mivel az új filmalap nem tudja majd az összes adósságot megtéríteni a helyi és nemzetközi producereknek.

Az új alap kevesebb területet fog érinteni, mint a volt MMKA, kizárólag a produkciók finanszírozására szorítkozik - húzta alá Vajna, aki a 20 százalékos adóvisszatérítési rendszert is szeretné leegyszerűsíteni. A lapnak elmondta, az is az adókedvezménynek köszönhető, hogy a Brad Pitt főszereplésével készülő World War Z című zombithrillert Magyarországon is forgatják októbertől. A Quantum csendjét is jegyző Marc Forster rendezi majd a filmet Max Brooks 2006-os regénye alapján. A történetben egy ENSZ-jelentés számol be utólag a Kínából induló zombijárvány kirobbantotta katasztrófáról. Pitt karaktere készíti az interjúkat, ami alapján a sztori kirajzolódik.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProfWilliam
2011. június 09. 12:54
A könyvet tegnap szereztem be. Nagyon jó. Leginkább fikciós dokumentum/riport könyvnek mondanám. Nagyon összeszedetten és átfogóan van megírva. bár még csak az elejét olvastam el de nagyon érdekes... http://www.libri.hu/talalati_lista/?text=World+War+Z&x=0&y=0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!