Clooney, Cronenberg és Polanski Velencébe mennek

2011. július 29. 12:17

George Clooney, David Cronenberg, és Roman Polanski filmje is szerepel a 68. Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában, de bemutatják Madonna és Al Pacino rendezéseit is. A zsűrit Darren Aronofsky, a Fekete hattyú és a Pankrátor rendezője vezeti.

2011. július 29. 12:17

Összesen 21 film szerepel az augusztus 31-én kezdődő 68. Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában. A szemle George Clooney The Ides of March (Március idusa) című politikai thrillerének világpremierjével nyílik, de bemutatják Tomas Alfredson friss John le Carré-feldolgozását, az Árulás című kémregény nyomán született Tinker, Taylor, Soldier, Spy című filmet. A Gary Oldman és Colin Firth főszereplésével készült produkción kívül a brit színeket képviseli még a válogatásban Andre Arnold Wuthering Hights (Üvöltő szelek) című munkája és Steve McQueen Shame című drámája.

Az Arany Oroszlánért Clooney filmjével együtt öt amerikai produkció száll ringbe: Ami Canaan Mann Texas Killing Fields című krimije, Abel Ferrara 4:44 Last Day on Earth című világvégefilmje, William Friedkin feketekomédiája, a Killer Joe, valamint a Dark Horse Todd Solondztól. David Cronenberg kanadai rendező A Dangerous Method című történelmi drámával, Roman Polanski pedig Carnage című francia-német-spanyol-lengyel koprodukciójával érkezik, melynek főszereplői Jodie Foster, Kate Winslet és Christoph Waltz. Cronenberg a kanadai Christopher Hampton The Talking Cure című drámáját, Polanski pedig Yasmina Reza Le dieu du carnage (A pusztítás istene) című színművét filmesítette meg.

A programba három olasz film - a Quando la notte, a Terraferma és a Gian Alfonso Pacinotti (GIPI) - LÍultimo terrestre - kapott meghívást. Velencében lesz továbbá Madonna VIII. Edward brit uralkodóról szóló romantikus drámájának világpremierje is, Al Pacino pedig életműdíjat kap, illetve bemutatják Wilde Salome című rendezését, amely Oscar Wilde 1891-es drámáját értelmezi újra. A zsűrit Darren Aronofsky, a Fekete hattyú és a Pankrátor rendezője vezeti.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!