Tarr teljes életművét bemutatják Franciaországban

2011. november 29. 14:30

A torinói ló szerdai premierje után, december 3. és január 2-a között Tarr Béla teljes filmrendezői életművét levetíti a párizsi Pompidou Központ.

2011. november 29. 14:30

Franciaországban is bemutatkozik A torinói ló: Tarr Béla rendező díjnyertes filmjét szerdától játsszák a francia mozik. A film francia nyelvű plakátján a Le Monde című lapot idézve „A berlini filmfesztivál legszebb filmje” mondat is szerepel. Szerdán, a premier előtti vetítésen Tarr Béla is részt vesz.

A torinói ló premierje alkalmából a párizsi Pompidou Központ retrospektív vetítésekkel tiszteleg a magyar művész előtt, melynek keretében Tarr Béla teljes filmrendezői életműve látható lesz december 3. és január 2. között. A Pompidou Központ Tarr Béla, az alkimista című eseménysorozatának részeként az alkotó mesterkurzust tart a hét végén, és több filmjét személyesen mutatja be a párizsi közönségnek.

Ez az első alkalom, hogy Franciaországban Tarr Béla teljes eddigi életművét bemutatják. Az eseménysorozatot számos program kíséri az elkövetkezendő hetekben Párizsban. Ennek részeként bemutatják Jacques Ranciére professzor Béla Tarr, le temps d'aprés című új monográfiájának bemutatójára is sor kerül.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!