John Malkovich a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

2011. december 21. 11:29

A korábbi felére csökkent költségvetés ellenére a Budapesti Tavaszi Fesztivál látogatói olyan sztárvendégekkel találkozhatnak jövőre, mint John Malkovich, Markus Haselböck, Maxim Vengerov, az Orosz Nemzeti Zenekar és a Royal Filharmonikusok.

2011. december 21. 11:29

Az eddigi büdzsé felével gazdálkodhat 2012-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), így a megszokottnál rövidebb, 11 napos lesz az eseménysorozat március 16. és 26. között. Az apadó költségvetés ellenére a látogatók olyan sztárvendégekkel találkozhatnak majd, mint John Malkovich, Markus Haselböck, Maxim Vengerov, az Orosz Nemzeti Zenekar és a Royal Filharmonikusok. Malkovich, a világhírű amerikai filmszínész évek óta dolgozik Martin Haselböck karmesterrel kortárs operai projekteken; a Budapesti Tavaszi Fesztiválra a Bécsben a Ronacher Színházban 2009-ben bemutatott Pokoli vígjátékot (The Infernal Comedy) hozzák – közölte Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője.

A fesztiváligazgató kiemelte a jövő évi programból a március 16-i nyitókoncertet, amellyel a 120 éve született Lajtha Lászlóra emlékeznek a Művészetek Palotájában (Müpa). A hangversenyen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Kocsár Balázs vezényli, elhangzik a Hortobágy című film zenéjéből készült 1935-ös szvit és a zenének megfelelően vágva a film részleteit is vetítik. Aznap lép fel a Thália Színházban Israel Galván flamenco táncos is, aki az autentikus mozgásformákból alakítja ki improvizációit.

Vitézy Zsófia felhívta a figyelmet a csodagyerekként indult, mára az egyik legeredetibb zongoristává érett román zongoristára, Mihaela Ursuleasára, aki az Uránia Nemzeti Filmszínházban Bartókot és Schumannt játszik a BTF keretében. A 130 éve született és 45 éve elhunyt Kodály Zoltán szellemét idézve március 25-én Énekel a város címmel egész napos eseményt szerveznek: énekkarokat kérnek fel, hogy az utcán feltűnve minél több helyszínen énekeljenek.

Az ügyvezető a különlegességek között említette Händel Herkules című operájának magyarországi bemutatóját Vashegyi György vezényletével. A Nemzetközi Színházi Fesztiválon a nagyszebeni színház Caragiale Farsang című komédiájával vendégszerepel, a darabot Silviu Purcarete rendezésében mutatják be.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sine ira et studio
2011. december 28. 01:08
Nem tudjátok, hol van az az ajtó, ahol ha beugrok, én leszek John Malkovich? :))))))))
rogananti
2011. december 22. 21:29
é' nem a Usztics Mátyás?
Claypool
2011. december 22. 16:51
Nehogy elkezdjék hogy ennyibe meg annyiba kerül mert nem igaz.. Malkovich nálunk forgat ,és így nyílt alkalom arra ,hogy elfogadja a meghívást.
civilina
2011. december 21. 16:30
Hollywood tele van mindenféle olcsó bizsuval, de szerencsére akad közöttük néhány gyémánt is. Ezek egyike John Malkovich.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!