Nemzetiségi filmek Budapesten

2012. február 23. 12:49

Már lehet nevezni: a Műhely Alapítvány nemzetiségi filmszemlét tart április 27-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

2012. február 23. 12:49

Hetedszerre rendezi meg a Kárpát-medencei Műhely Alapítvány a Magyarországi Nemzetiségi Filmszemlét április 27-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. „A szemle célja a hazai nemzetiségi filmes műhelyek és alkotások bemutatása, a nemzetiségi témát feldolgozó filmek népszerűsítése a nemzetiségek, a többi nemzet, illetve az anyaországi alkotók körében”. – közölte az alapítvány.

A mustrára 2010. január 1. után készült, 90 percnél nem hosszabb filmekkel pályázhatnak dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, kísérleti film, dokumentum-játékfilm kategóriákban a közszolgálati televíziók nemzetiségi szerkesztőségei, a nemzetiségi témát feldolgozó szerkesztőségek, a kereskedelmi televíziók nemzetiségi témákat megjelenítői alkotói, a helyi vagy városi televíziók, valamint független filmes alkotók vagy műhelyek. Egy alkotó maximum három saját filmmel nevezhet.

A nevezett filmekből háromtagú szakmai zsűri válogatja a szemle programjába az alkotásokat. A nevezési határidő március 22. A részletes felhívást itt olvashatják az érdeklődők.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!