Sürgősségi alappal mentenék az artmozikat

2012. február 23. 12:41

A Magyar Nemzeti Filmalap sürgősségi alapot hoz létre az artmozik és a forgalmazók kritikus helyzetének átmeneti rendezésére.

2012. február 23. 12:41

A művészfilm-forgalmazás folytonosságának biztosítása érdekében a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) sürgősségi alapot hoz létre az artmozik és a forgalmazók kritikus helyzetének átmeneti rendezésére. A szervezet közleményében felidézi: tavaly ősszel egy fővárosi és tíz vidéki art mozi volt kénytelen bezárni.

„A Filmalap fontosnak tartja, hogy az artfilmek és a magyar filmek egyaránt eljussanak a közönséghez, és tisztában van azzal, hogy ennek egyik legfontosabb hagyományos fóruma az artmozik hálózata” – olvasható a dokumentumban, amely kitér arra is, hogy a létrehozott támogatási alap működésének „részletes kidolgozása folyamatban van”.

„Az érdemi egyeztetés az Art Mozi Egyesület, a Budapesti Art Mozik Egyesülete és a Magyar Filmforgalmazók Egyesületével megkezdődött” – áll a közleményben. Részleteket egyelőre nem közöltek arról, hogy mekkora összeggel próbálja segíteni a filmes szervezet a forgalmazókat és az artmozikat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!