A Csicska lehet az év európai rövidfilmje

2012. március 13. 12:09

A finnországi Tampere nemzetközi filmfesztiválján nyert díjat Till Attila alkotása, mely a modern kori rabszolgatartást dolgozza fel. A kitüntetés egyben jelölés az Európai Filmakadémia 2012-es rövidfilm díjára.

2012. március 13. 12:09

Till Attila rövidfilmje a finnországi Tampere nemzetközi filmfesztiválján nyert díjat. Az elismerés egyben jelölést jelent az Európai Filmakadémia 2012-es rövidfilm díjára. A 2500 fős Európai Filmakadémia minden évben 15 európai filmfesztivál díjnyerteséből választja ki az év legjobb rövidfilmjét.

Az Origo emlékeztet: 2000-ben Gyarmathy Lívia A mi gólyánk című alkotása lett az év legjobb európai rövidfilmje, 2006-ban pedig újra egy magyar rendező, Kenyeres Bálint vehette át az EFA díját Before Dawn című alkotásáért.

A Csicska képviselte egyébként hazánkat a 2011-es cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában is. Till Attila filmjében Thuróczy Szabolcs, Szitás Balázs és Balsai Mónika játssza a főszerepeket. Az Európai Filmdíjakat december 1-én Máltán osztják ki, idén 25. alkalommal. A Csicska című filmet itt megnézhetik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!