Állami támogatást kap az Argo 2

2012. március 26. 20:13

Újabb nyolc filmnek ítélt meg támogatást gyártás-előkészítésre, illetve forgatókönyv-fejlesztésre a Magyar Nemzeti Filmalap. Pénzt kap Árpa Attilán kívül még többek között Sós Ágnes és Gát György (Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek), a Kis Vuk alkotója is.

2012. március 26. 20:13

A filmalap gyártás előkészítésre 2 540 000 Ft-ot kap Sós Ágnes (Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek) Szerelem patak című dokumentumfilmje. Forgatókönyv-fejlesztésre 4 millió forintot ítéltek meg Árpa Attila Argo 2-jének, valamint ugyanennyit Gát György (Kis Vuk) Alexander Nevsky című filmjének – írja az Origo.

 
Hárommilliót kap A Ház ura című film, melynek forgatókönyvírója és producere Lovas Balázs (Utolér). Sopsits Árpád (Torzók) két filmtervét is támogatják: az Idegenek című film forgatókönyvének fejlesztésére 2 millió, a Tanárverők-ére pedig 1 400 000 Ft-ot kap. Rohonyi Gábor és Puzsér Róbert Az eskü című filmterve 1 500 000 Ft-ban részesül, Nagy Lajos Az elvarázsolt egérkisasszony című animációs filmjét pedig 1 100 000 Ft-tal támogatják. Szekeres Csaba Nem vagyok itt című dokumentumfilmjével kapcsolatban később hoznak döntést.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
predator
2012. április 03. 14:31
Az Argo a maga kategóriájában egy kimondottan szórakoztató,jó film volt. Az Argo 2 reméljük hasonlóan jó lesz. Amibe a Mucsi-Scherer kettős bekerül, ott általában van egy két jó poén. Szóval ennek örülök. A Kis Vuk rendezőjének támogatása,háát majd kiderül mit sikerül neki összehozni...
marko11
2012. március 27. 12:23
Sajnos a neten nem látszik, hogy iróniának szántad-e vagy sem. Mindenesetre én, aki elég nagy magyar film hívő vagyok Sopsits egyetlen filmjét sem néztem meg.
Zázrivecz
2012. március 27. 01:17
Györgyüt=Györgyöt filmtörtének=filmtörténelem Azt hiszem ideje aludni mennem :)
Zázrivecz
2012. március 27. 01:16
Argo 2-t várom, Gát Györgyüt pedig nagy kérdésnek tartom. Életében számos jó filmet, sorozatot rendezett de a Kis Vukkot élete és a magyar filmtörténet egyik legnagyobb hibájának tartom. Remélem pozitív csalódást fog okozni, ő többre képes és többre hivatott mint amit legutóbb mutatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!