50 világpremier a Tribecán

2012. április 19. 10:10

A Tribeca filmfesztivált 9/11 után alapították Robert De Niróék, hogy visszahozzák a pezsgést a városrész életébe. A filmeket koncertek, műhelybeszélgetések, szabadtéri vetítések, de még sportrendezvények is kísérik, a fesztivál utcabállal ér véget.

2012. április 19. 10:10

A seregszemle Nicholas Stoller alkotásával, a The Five Year Engagement cíművel nyílik meg, a programban szereplő filmek egy része online is elérhető lesz, igaz, csak az Egyesült Államokban. Nagy várakozás előzi meg az Universal Studios száz évét ünneplő csütörtöki pódiumbeszélgetést Meryl Streep, Robert De Niro és Judd Apatow részvételével. A filmeket koncertek, műhelybeszélgetések, szabadtéri vetítések, de még sportrendezvények is kísérik, a fesztivál utcabállal ér véget április 29-én. A Tribeca filmfesztivált a New York-i World Trade Centert 2001. szeptember 11-én ért terrortámadás után hívta életre Robert De Niro, Jane Rosenthal és Craig Hatkoff azzal a céllal, hogy segítsen a támadás által különösen sújtott Tribeca városrészen, és visszahozza a pezsgést és a kultúrát a környék vérkeringésébe.

A seregszemle azóta kinőtte magát, manapság rengeteg érdeklődőt vonz. Idén új csapat válogatta a filmeket a cannes-i filmfesztivál egykori igazgatója, Frédéric Broyer és a Sundance filmfesztivált sokáig vezető Geoffrey Gilmore vezetésével. Susan Sarandon a dokumentumfilmek és a rövidfilmek mezőnyében szereplő alkotásokról dönt többek közt Brett Ratner filmrendező oldalán, míg az argentin Ricardo Darín a Latin America Media Arts Fund által adományozott díjról hoz döntést két kollégájával. A különböző zsűrikben olyan személyiségek foglalnak helyet, mint Jim Sheridan ír rendező, az Apám nevében című klasszikus alkotója, Irwin Winkler, a Nagymenők producere, Cuba Gooding Jr. színész vagy Whoopi Goldberg színésznő.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!