Fliegauf: Nem romáknak készült a Csak a szél

2012. április 06. 09:08

A Csak a szél magyarországi bemutatója előtt a rendező Vágvölgyi Andrással és Debre Zsuzsannával beszélgetett rasszizmusról, cigányokról és egy játékfilm lehetséges hatásairól.

2012. április 06. 09:08

Fliegauf szerint a rasszizmus olyan, mint a lábszag; egyre csak nő bennünk és bizony dolgozni kell rajta, hogy megszűnjön.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szőke nő
2012. április 10. 17:38
Jobb lenne talán Kanadába .......végleg
szőke nő
2012. április 10. 17:38
Fliegauf Benedeknek: -A film hazug,álságos,köze nincs a valósághoz! -Olyan faluban forgatta ,ahol nem laknak cigányok,csaktán nem félt a rendező? -Szögi Lajos történetét kellett volna vászonra vinni,de azért nem osztogatnak Ezüst Medvét?Hát hogy is van ez ,kedves F.B.?
Aromó
2012. április 09. 22:42
Szegény indexék nagyon igyekeznek, hogy 65 embernél többen nézzék meg ezt a filmet. Normál esetben még sajnálnám is, csak kár, hogy pont a hazai liberálisok azok, akik agyonhallgatják a cigánybűnözést. Itt az eredménye. Fligeauf filmjét a Nagykörúton kívül nem hogy nem nézik majd meg, hanem éppenséggel azt sem fogják tudni hogy mi ez. És persze ez fáj a legjobban nekik, hogy immár nem övék a véleménynyílvánítás primátusa.
citizen queen
2012. április 09. 22:42
Nem romáknak készült a film. Persze hogy nem. Hanem a sznob, belvárosi lilaködös szociológus-kultúr antropológus lehánykák-ifjoncok szűk kis csapatának, akik életükben nem jártak még mondjuk Borsodban, de a budai kerületeken/pesti belvároson túl se nagyon, és ezért elhiszik azokat a meséket, hogy Magyarországon üldözik a cigányokat. Nekik nincs is jobb szórakozás annál, mint beülni egy ilyen filmre, majd utána a kávéházban azon filózni füsteregetés közben, hogy milyen borzalmas is ez az ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!