Maja, a méhecske 3D-ben tér vissza

2012. április 20. 15:19

Százéves lett Maja, a méhecske. A jubileum alkalmából 3D-s epizódokkal egészíti ki a rajzfilmsorozatot a német ZDF televízió, ráadásul hamarosan új „Maja-film” is készül, amely 2014-ben kerülhet a mozikba.

2012. április 20. 15:19

Megszületésének századik évfordulóját ünnepli a világszerte a rajzfilmsorozatból ismertté vált Maja, a méhecske. A vidám rétlakó és barátai kalandjait a jubileum alkalmából 3D-s epizódokkal egészíti ki a német ZDF televízió. Waldemar Bonsels Maja, a méhecske kalandjai című könyve ugyan már 1912 nyarának végén megjelent, a kedves, apró állat történeteit televíziós rajzfilmsorozattá válásakor ismerte meg igazán a világ.

 
Németországban a televíziós változat első adását 1976. szeptember 19-én mutatták be, azóta mind a 104 epizódot levetítették, egyeseket 15 alkalommal is megismételtek. A rajzfilmben már felbukkantak Majának a könyvben még nem szereplő barátai is, például Willi és Puck. Andrea Bogad-Radatz, az ORF filmekért és sorozatokért felelős munkatársa szerint a 78 epizód a „legjobb szórakozást nyújtja a legjobb minőségben”. Ugyanakkor utalt arra is, hogy hamarosan új „Maja-film” készül, amely 2014-ben kerülhet a mozikba.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!