Öt filmötlet verseng a Budapest Film pályázatán

2012. május 18. 10:42

A Budapest Film forgatókönyvíró pályázatának szeptemberi döntőjébe öt filmötlet jutott. A legjobb vígjátékért a szakmai elismerés mellett 500 ezer forintot kap a nyertes.

2012. május 18. 10:42

Öt filmötlet verseng a Budapest Film forgatókönyvíró pályázatának szeptemberi döntőjében; a legjobb vígjátékért a szakmai elismerés mellett 500 ezer forintot kap a nyertes. A napokban megrendezett kétnapos forgatókönyvíró-producer találkozón 12 ötlet kapta meg a lehetőséget, hogy bizonyítson a szakmai zsűri előtt, amely a történetek közül öt filmötletet juttatott a döntőbe – közölte a Budapest Film csütörtökön az MTI-vel.

Szeptemberben fog kiderülni, melyik forgatókönyv lesz az írók és a producerek kedvence Barabás Dániel A társulat, Harmath Dávid A repülő csirkemell, Hegedűs Georgina Új fiú, Horváth Áron és Fekete Fruzsina Öt az egyben, valamint Szabados Igor HU MEN című filmötlete közül. A tehetségkutató ötletén alapuló pályázat márciusban indult, egy hónap alatt mintegy nyolcvan vígjáték-ötlet érkezett be a Budapest Filmhez. A mezőny hivatásos forgatókönyvíró mentorok segítségével szűkült 12-re, közülük a szakmai zsűri választotta ki a legmegkapóbb öt történetet.

A tehetségkutató kezdeményezéshez olyan producerek és forgatókönyvírók adták nevüket és szakmai segítségüket, mint Pataki Ági, Reich Péter, Neményi Ádám, Sas Tamás, Dér Tamás, Köbli Norbert, Frei Tamás, Kovács M. András, Bodzsár Márk, Szajki Péter, Orosz Dénes és Lovas Balázs. „Mindegyik forgatókönyvben benne van a lehetőség, hogy érdekes és közönségbarát film készüljön belőle. Jó látni, hogy sok tehetséges és fel nem fedezett alkotó van még itthon” - idézi a közlemény Reich Pétert, az Intim fejlövés és a Fehér tenyér producerét.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!