Kilépett az MMA-ból Cserhalmi György

2012. december 18. 12:52

A Kossuth-díjas színművész az atv.hu-nak elmondta: Fekete György megnyilvánulásai ráébresztették, hogy nincs keresni valója ebben a társaságban.

2012. december 18. 12:52

Fehér László, Bukta Imre, Korniss Péter, Novák Ferenc és Tompa Mihály után – a szombaton levelező taggá választott – Cserhalmi György is kilépett a Magyar Művészeti Akadémiából – értesült az atv.hu. A Kossuth-díjas színművész a stílust és a hangnemet kritizálta. Mint az atv.hu-nak elmondta: a jelölés során még nem voltak aggályai, de Fekete György megnyilvánulásai ráébresztették, hogy nincs keresni valója ebben a társaságban.

Cserhalmi Györgynek az utolsó cseppet az MMA szombati közgyűlésén történtek jelentették, ahol nem meghallgatták a tiltakozó fiatalokat, hanem kivezettették őket.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
coni
2012. december 19. 12:22
Ennek az országnak az okozza a vesztét, hogy túl sok olyan ember bent maradt az mna-ban akiket a társadalom (megérdemelten) becsül. Általában az értelmiségiek felelőssége, hogy a 21. században egzisztenciális okok miatt hagyják, hogy mint az átkosban a kultúrát ismét a politika irányítsa. A jelenlegi kormány teljesen nyíltan kinyilvánítja, hogy csak a jobboldali, nemzeti és keresztény kultúra az érték és csak azt támogatják. És ezt alkotmányba foglalják, a magyar értelmiség szó nélkül tűri, pedig tudják, hogy a magyar átlag ember nagyon befolyásolható ezért nekik fontos szerepük van abban, hogy miként viselkednek. Ezért remélem, hogy a többi művész akire nagyon számít a társdalom követni fogja Cserhalmi példáját.
antioxi
2012. december 18. 16:48
Ja, megy a kultkampf ezerrel, menjen csak! A megvezetettek (Cserhalmi, Novák, stb) lépjenek csak ki, majd vissza sunnyognak. A kultúrkampf-hoz: Igaza volt az általalam nem szeretett (=nagyon utált-:) Vásárhelyi (zsidó) Máriának amikor ezt mondta: "...vagy ők, vagy mi..." Igen: Vagy ti, vagy mi! Az igazság a "mi" oldalunkon van, ezért mi fogunk győzni!
kálmi
2012. december 18. 16:33
Be sem kellett volna lépnie! Ő a liberálisok körébe tartozó művész mi a csudát keresett itt? Még a végén kiesett volna a kegyeikből! Akik kilépnek azok mind be vannak trottyantva, hogy kiesnek a libsik kegyeiből, az pedig nem kecsegtet túl nagy foglalkoztatással, mint tudjuk. Erről van szó és nem másról.
OrangeOrder
2012. december 18. 16:15
Helyes, vigye csak a többi millás haverját is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!