Frankofón Filmnapok Budapesten

2013. március 01. 09:30

Tíz országból 20 filmet láthat a ma kezdődő Frankofón Filmnapokon a közönség. A március 9-ig tartó vetítéssorozatnak Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház ad helyet.

2013. március 01. 09:30

A filmfesztiválhoz idén Algéria, Görögország és Szenegál is csatlakozott. A rendezvény vendége lesz Antonisz Kafetzopulosz görög színész, valamint négy rendező, a francia Léos Carax, a libanoni Bahidzs Hodzseidzs, a marokkói Fauzi Benszaidi, valamint Olivier Assayas. A magyar származású francia alkotó előtt tiszteleg a filmnapok retrospektív szekciója: összesen öt filmjét láthatja a közönség.

 
A rendezvénysorozat a Golden Globe-díjra két kategóriában is jelölt Csont és rozsda című társadalmi dráma vetítésével indul, a filmet Jacques Audiard rendezte. Idén számos premierfilmet, többek között két libanoni filmdráma mellett francia koprodukcióban készült alkotásokat is bemutatnak.
 
Március 9-én, az esemény zárónapján Noémie Lvovsky Camille ismétel című francia vígjátékát játsszák, amelyet később a magyarországi mozikban is megtekinthetnek az érdeklődők. Március 4-től a fesztivál legfontosabb filmjeit hat vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Szolnokon is vetítik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!