Kilenc rendező vendégeskedik a Titanicon

2013. április 04. 10:02

Kilenc rendező kíséri el filmjét a jubileumi, 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra, amelyet április 5. és 13. között tartanak Budapesten öt helyszínen.

2013. április 04. 10:02

Az Amerikai Egyesült Államokból, Írországból, Angliából, Walesből, Franciaországból, Hollandiából, Oroszországból és Szlovákiából érkeznek filmrendezők, hogy személyesen is találkozzanak a magyar közönséggel – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. Április 5-én 20.45-kor a Puskin moziban a Csendesek (Silent Ones) című holland elsőfilmet vetítik, amelynek két főszereplője Tóth Orsi és Rába Roland. A film vetítése után beszélgetés lesz a film rendezőjével, Ricky Rijnekével és a női főszereplővel, Tóth Orsival. Április 6-án 19 órakor szintén a Puskinban lesz látható a Citadella (Citadel) című nagyvárosi horror. A vetítés után a film rendezője, az ír Ciarán Foy válaszol a nézők kérdéseire. Ugyanebben az időpontban vetítik a Toldi moziban a Borzongás (Shiver) című thrillert. A film bemutatója után a fesztivál vendége lesz Julian Richards rendező.

Az A38 Hajón kétszer is – április 6-án és 8-án 19.30-kor – találkozhat a közönség A ritmus diktál - A Pulp-story című zenei dokumentumfilm rendezőnőjével, a brit Eve Wooddal. Április 7-én 19 órakor a Toldi moziban lesz látható az orosz Mihail Brasinszkij Shopping Tour című filmje. A rendezővel a vetítés után hallható beszélgetés. Ezzel egy időben az Uránia Nemzeti Filmszínházban fut majd a magyar származású Mira Fornay filmje, a Kutyám, Killer, amely a mai Európa rasszistáiról és etnikai konfliktusairól szól. A rendezővel a film után találkozhat a közönség. Április 8-án 21 órakor a Toldi moziban a Hogyan kövessünk vadidegeneket? (How to Follow Strangers) című film világpremierjét tartják. Az amerikai alkotás rendezőjével, Chioke Nassorral a film után, valamint április 12-én fél hétkor az Örökmozgó Filmmúzeumban tartott vetítés után találkozhat a közönség.

Április 10-én 16.30-kor látható a Puskin moziban a Köszönöm, jól! című alkotás. A vetítést követően a nézők feltehetik kérdéseiket a Szlovákiában élő elsőfilmes rendezőnek, Prikler Mátyásnak. Április 11-én 19 órakor a Toldi moziban lesz látható Denis Lavant, Iggy Pop és Tchéky Karyo főszereplésével a Morning Star című film. A vetítés után közönségtalálkozó lesz a francia rendezőnővel, Sophie Blondyval. A közlemény emlékeztet arra, hogy Morgan Bushe ír producer, Hajdu Szabolcs rendező és a zsűri elnöke, Jirí Menzel világhírű cseh rendező szintén a magyar fővárosban tartózkodik a Titanic alatt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!