Wałęsáról készített filmet Andrzej Wajda

2013. szeptember 26. 12:47

A Szolidaritás szakszervezet egykori Nobel-békedíjas vezetőjéről készített film a velencei filmfesztiválon debütál.

2013. szeptember 26. 12:47

Úgy gondolom, hogy nem kéne terjeszteni azt a hamis képet, hogy Lech problémánk és vereségünk forrása. Úgy tűnik, senki sem emlékszik rá, hogy ő hozta el nekünk a szabadságot” – mondta a film rendezője, az Oscar-díjas Andrzej Wajda. A 87 éves rendező elmondta, hogy lehet, hogy ez az utolsó filmje, de nem akart úgy meghalni, hogy ezt nem csinálja meg.

Az volt a célom, hogy a nép hőséről készítsek filmet, a társadalom mélyéből tisztán saját akaratából, erejéből, energiájából, intelligenciájából felemelkedő politikusról” - mondta Wajda. A rendező nem konzultált Wałęsával a filmről, a visszavonult politikus azonban a privát vetítés után azt mondta, hogy összességében tetszett neki a kész alkotás.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mokotów
2013. november 03. 22:44
Film minden perce hazugság.
tetigi
2013. szeptember 27. 17:14
Ja... meg Mécs Imre.
tetigi
2013. szeptember 27. 17:13
Egyébként: itt, Kelet-Közép-Európában az összes karizmatikus arc besúgó volt. Ha nem tudná valaki: egyedül Göncz Árpád és Konrád György volt helikopter!
gereb6
2013. szeptember 27. 17:10
Készítgettünk, csakhogy Jancsó Miklós nem Andrzej Wajda. Pepe lett és Kapa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!