Sorrento Ifjúsága a legesélyesebb az Európai Filmdíjra

2015. november 09. 14:44

Paolo Sorrentino Ifjúság című filmje kapta a legtöbb jelölést, összesen ötöt, az idei Európai Filmdíjra: a tragikomédia esélyes a legjobb európai film, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv díjára, emellett Európai Filmdíjat nyerhet a női és férfi főszereplő, Rachel Weisz és Michael Caine is.

2015. november 09. 14:44

Az olasz Paolo Sorrentino Ifjúság című filmje kapta a legtöbb jelölést, összesen ötöt, az idei Európai Filmdíjra – jelentette be az Európai Filmakadémia a hétvégén a dél-spanyolországi Sevillában. Az olasz, francia, brit és svájci koprodukcióban készült tragikomédia esélyes a legjobb európai film, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv díjára, emellett Európai Filmdíjat nyerhet a női és férfi főszereplő, Rachel Weisz és Michael Caine is. A legjobb filmnek járó elismerésért összesen hat alkotás van versenyben, az Ifjúság mellett a svéd Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről (Roy Anderson munkája), a török Mustang (Deniz Gamze Ergüven rendezése), az izlandi Kosok (Grímur Hákonarson), a görög Homár Jorgosz Lanthimosz filmje), és a német Victoria (rendezője Sebastian Schiper).

 
A legjobb európai rendező díjára esélyes Paolo Sorrentino, Roy Anderson, Jorgosz Lanthimosz, Sebastian Schipper, mind a négyük alkotása verseng a legjobb film díjáért is, továbbá az olasz Nanni Moretti Anyám című alkotásával és a lengyel Malgorzata Szumowska a Test című filmmel. A legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíj jelöltjei között van Margherita Buy (Anyám), Laia Costa (Victoria), Charlotte Rampling (45 év), Alicia Vikander (Ex machina) és Rachel Weisz (Ifjúság). A legjobb férfiszínésznek járó díjra is öten esélyesek: Vincent Lindon (La loi du marché), Tom Courtenay (45 év), Colin Farrell (Homár), Christian Friedel (13 perc), Michael Caine (Ifjúság). A díjakat az Európai Filmakadémia mintegy háromezer tagjának szavazata alapján ítélik oda, és december 12-én adják át Berlinben ünnepélyes keretek között immár 28. alkalommal.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!