Tarkovszkij-tól nyúlt jeleneteket A visszatérő?

2016. február 04. 19:55

Alejandro González Iñárritu A visszatérő című filmjének számos jelenete hajaz kísértetiesen Andrej Tarkovszkij műveinek egy-egy jelenetére.

2016. február 04. 19:55

Az Oscar-díjas mexikói rendező a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült film beállításában megidézi a filmművészet egyik legnagyobb alakjának munkáit.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gatyakorc
2021. október 10. 08:11
A mellkasból kirepülő madár(mexikói rendezőről lévén szó) sokkal inkább Alejandro Jodorovsky-idézet (is) lehet a Szent hegyből. Az elején a vadonból zuhogó indián nyilak meg Werner Herzogtól, az Aguirre, Isten haragjából vannak. (Amit amúgy Francis Ford Coppola is megidézett az Apokalipszis most-ban, akkor ő is "jelenetet nyúlt"?) Ettől még persze a videó összehasonlításai rendkívül izgalmasak, de a "Tarkovszkijtól nyúlt jeleneteket" címet kicsit erősnek tartom.
Vezetéknév Utónév
2021. október 10. 08:10
A Visszatérővel nem az a baj, hogy esetleg filmtörténeti allúziókat tartalmaz. Az vágja haza a kiváló operatőri munkát, remek zenét és jó színészi alakításokat, hogy a rendezőnek nincs arányérzéke: egy valós túlélődrámából életszerűtlen, patetikus szuperhős-paródiát csinált.
cutcopy
2021. október 10. 08:10
DJ-k is világhírűek lehetnem mások zenéinek remixével.. )
yanoo
2021. október 10. 08:10
Nem tudom, hogy nyúlt e Inarritu , még nem láttam ezt a filmet, de mindenképpen megnézem, mert Inarritu minden filmjecsúcskategória.A korcs szerelmek nálam benne van a top tízben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!