Philip K. Dick történeteiből készül antológiasorozat

2016. május 11. 10:22

Tíz részes antológiasorozat készül a brit Channel 4-on Philip K. Dick történeteiből Electric Dreams: The World of Philip K. Dick címmel. A sorozat készítésében részt vesz a Battlestar Galactica írója és producere, Ronald D. Moore, valamint Michael Dinner és a Breaking Badből ismert Bryan Cranston.

2016. május 11. 10:22

Philip K. Dick novelláiból készülő antológiasorozatot jelentett be a brit Channel 4 televízió. A tíz részes sorozat címe Electric Dreams: The World of Philip K. Dick lesz, a produceri és írói munkákat pedig a Battlestar Galactica alkotója, Ronald D. Moore, valamint Michael Dinner (Masters of Sex), illetve a Breaking Badből ismert Bryan Cranston viszi majd – ő szerepelni is fog a sorozatban. Mindegyik rész különálló történet lesz a csatorna bejelentése szerint.

Mindhárman nagyon izgatottak egyébként a produkcióval kapcsolatban: Cranston szerint ez egy „valóra vált elektronikus álom”, és nagyon izgatott, hogy felfedezhetik Dick örökzöld sci-fi témáit. Moore arról beszélt, hogy Dick-rajongóként megtisztelve érzi magát, hogy részt vehet a projektben, hozzátéve: Dick életműve olyan kincsesláda, ahonnan rendkívül izgalmas dolgokat lehet előszedni.

Philip K. Dick regényeiből és novelláiból rengeteg sikeres (Szárnyas fejvadász, Különvélemény, Total Recall, Kamera által homályosan), illetve kevésbé sikeres filmet (Screamers, Imposztor, Sorsügynökség, Next) készítettek, munkája több filmet is inspirált (Mátrix, eXistenZ). Tévében sem először fogják feldolgozni, az elmúlt időszakban Az ember a Fellegvárban és a Különvélemény is kapott sorozatos feldolgozást. Az itthon az Agave Könyvek által gondozott szerzőről itt írtunk bővebben. Idén nyáron egyébként a kiadó új novelláskötettel örvendezteti meg Dick rajongóit, Emlékmás címmel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!