Szikrázott Bonchida

2016. május 31. 18:57

A bonchidai Bánffy-kastély udvara évek óta a lelazítás helyszíne, akár az Electric Castle pörgése, akár a Barock fesztivál nyugalma idézi elő. Évek óta erre használja a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) is Víkend a kastélyban néven.

2016. május 31. 18:57

Napközben játékokkal és kézműves foglalkozással vezetik le a gyerekek energiáit, és nemcsak az oda kilátogató családok sarjaiét, hanem azokét a hátrányos helyzetű gyerekekéit is, akiket főként Patarétről és Kolozsról buszoztatnak az impozáns romok közé - írja a Főtér

Délután és este pedig azok a felnőttek lazítanak itt, akik kicsit ott akarják hagyni a nagyvárost, ücsörögnének a füvön, de azért megnéznének egy különlegesebb filmet is. Második éve már saját autó nélkül is ki lehet szabadulni abból a belvárosi mozik alkotta Bermuda-sokszögből, amelyben bő egy hétre szeretünk eltűnni: csak fel kell iratkozni, és a TIFF a felnőtteket is ingyen kibuszoztatja Bonchidára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!