Kis hobbit a nagyvilágban – Billy Boyd a bécsi Comic Conon

2016. december 03. 06:00

Eredetileg John Rhys-Davies, A Gyűrűk Ura-filmek Gimlije jött volna a bécsi Comic Conra, ő azonban a munkája miatt mégsem tudott időt szakítani az eseményre, mi azonban mégse nem bánkódtunk: a helyette érkező Billy Boyd egyáltalán nem bizonyult rossz cserének. Boyd elég vicces figura, aki régi anekdotákat és frissebb infókat is megosztott velünk Jackson filmjeiről.

2016. december 03. 06:00

Billy Boyd már kisgyerekként is színész szeretett volna lenni kedvenc filmje, a Star Wars hatására. És bár gyerekkorában több darabban is játszott, karrierje nem ívelt egyenesen felfelé, könyvkötő lett, és itt találkozott először a Gyűrűk ura című könyvvel, de soha nem olvasta el. Amikor kilépett a cégtől, mégis ezt vitte magával floridai útjára, de pórul járt, mert beleejtette a medencébe. Így végül csak a szerep elnyerése utána olvasta el, amikor újra megkapta a könyveket.

Elmondása szerint maga a meghallgatás könnyű volt, de mivel mindenki be akart kerülni a filmbe ezért nem meglepő módon hatalmas volt a verseny. Peter Jackson már látta több kisebb filmszerepben is, végül így nyerte meg Tuk Peregrin (Pippin) szerepét. A forgatás előtt egy hónappal már Új-Zélandra költöztek, hogy akklimatizálódjanak, ami számára kifejezetten kapóra jött, hiszen imád szörfözni. Elmesélte, hogy az intenzív forgatás egyben másfél év volt, de a teljes munkálatok négy évig kötötték le.

Szerette Pippin szerepét, elmondása szerint a legjobban abban hasonlít rá, hogy mindenben és mindenkiben a jót keresi. A hobbitok közül Bilbó a kedvenc szereplője, érdekes módon Frodó karakterét kevésbé kedvelte. A forgatáson nagyon jól érezte magát, a teljes Gyűrű szövetséggel csináltattak is közös tetoválást, egy tengwar (az elfek által beszélt nyelvek írásrendszere) kilencest.

Az interjú során nem csak a színészi, de a zenészi karrierje is szóba került az új Hobbit-film kapcsán. Együttese, a 2006-ban alapított Beecake több zenei díjat is megnyert, és ennek a csapatnak az égisze alatt énekelte fel a The Last Goodbye című számot, ami az öt sereg csatája című, a trilógia befejező filmjéhez írt. Nagyon jó ötletnek tartotta, hiszen így összeköthették a két trilógiát.

Nem ez volt az első filmes éneklése, hiszen a Király visszatérben énekel az Örült Denethornak Minath Thirithben, miközben fia Osgiliathban vívja a csatát (és bár bőven van mindhárom filmben ikonikus és szívszorongató jelenet, de ez kimagaslóan könnyfakasztó). Épp ezért a rajongók kéréseinél szinte elsőként merült fel, hogy valamelyik dalt énekelje el. Nem mondott rögtön igent, kérte, hogy legyenek egy kis türelemmel, mire összeszedi Pippin karakterét magában.

 

Elég vicces és rendhagyó kérdéseket tettek fel a rajongók: megtudhattuk, hogy a gombaféléket nagyon szereti, ellenben a fahéjat nem. Ha Roxfortba menne, akkor a Griffendél házba szeretne kerülni. Megkérdezték tőle, hogyan küzd meg a nehézségeivel, elmondta, hogy a legsötétebb időkben is legyünk rendes emberek, kedvesek egymással, és próbáljuk meg megőrizni a fényt az életünkben. Ezt követően pedig elővette az akusztikus gitárját, majd elénekelte nekünk a The Last Goodbyet, ennél szebb és kerekebb lezárást pedig kívánni sem lehetett volna, rajongói szem pedig nem maradt szárazon. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!