Nem lesz többé nyomtatott National Geographic

2023. június 29. 21:25

A leépítést követően szabadúszók írják majd az online cikkeket.

2023. június 29. 21:25
null

Minden főállású szerzőjét elbocsátotta a National Geographic. A tekintélyes magazint ezentúl szerkesztői és szabadúszók állítják össze. A magazin összesen 19 munkatársától vált meg. A The Washington Post cikke szerint a munkatársakat áprilisban tájékoztatták arról, hogy elbocsátások lesznek. A lap szerzői a Twitteren kommentálták elbocsátásukat. Craig Welch, akinek díjnyertes írásai számos alkalommal szerepeltek a címlapon és sürgető környezetvédelmi kérdésekre hívták fel a figyelmet, azt írta: megtiszteltetés volt számára a lap „hihetetlen újságíróival” dolgozni az elmúlt öt évben, és fontos, globális történeteket megosztani a világgal.

A 135 éve alapított, 2019 óta a Walt Disney tulajdonában lévő magazinnál az elmúlt időszakban számos munkahelyet szüntettek meg. A természettel foglalkozó képes magazinnak a nyolcvanas években még 12 millió előfizetője volt az Egyesült Államokban és többmillió világszerte, de

2022 végére számuk kevesebb mint 2 millióra olvadt.

További költségcsökkentésként megszűnik a magazin nyomtatása is így továbbá nem lesz kapható fizikai formában a könyvesboltokban és az újságárúsoknál. 

Habár a lépés beleillik a nyomtatott sajtót sújtó válság eseményeibe, a National Geographicot az utóbbi évben számos kritika érte amiatt, hogy tudományos magazin létére egyre többször foglalkozik olyan woke-témákkal, mint például a gender, ami tovább csökkentette a kiadvány népszerűségét.

***

 

Nyitókép: Twitter

 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. július 02. 00:45
2014-ben egy zsidó nő lett a főszerkesztő, ő csinált egy szennylapot ebből a régen nagyon színvonalas újságból. A genderes szám után lemondtam az előfizetést.
kispolgarigrofo
2023. június 30. 11:04
nocsak, elfogyott az ESG pénz? Esetleg "brought to you by Pfizer"
Autofocus
2023. június 30. 10:52
Go woke, go broke!
luzitanxaver
2023. június 30. 09:19
Pont az említett címlap után (amit a magyar kiadásban ifj. Vitray a "lesznek előfizetés-lemondások, na és?" pökhendiségével kommenált) döntöttem úgy, hogy ezért pénzt soha többé. Öröm látni, hogy csepp volt a tengerben és hogy azért a víz az úr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!