A Tesla éppen beperelte a Teslát

2024. május 08. 14:29

Elon Musk nem nevetett, amikor megtudta, hogy egy indiai cég a Tesla Power nevet használva futtatja a saját termékeit. És nem fog megelégedni egy egyszerű bocsánatkéréssel.

2024. május 08. 14:29
Révész Béla Ákos
Révész Béla Ákos

A szerző a Makronóm újságírója.

Elon Musk vállalata, a Tesla beperelt egy indiai akkumulátorgyártót, amely nemes egyszerűséggel felvette a Tesla Power India nevet, a termékeit pedig Tesla Power márkanév alatt futtatja, amely egyébként védjegyoltalom alatt áll, amióta Tesla a Tesla. Mármint az igazi, amely már 2022 áprilisában figyelmeztette az indiai céget, hogy azonnali hatállyal fejezze be az imposztorkodást, különben cudar idők jönnek. Pusztába kiáltott szó volt, így a napokban elkezdődött perben Musk már nemcsak horribilis kártérítést, de gyakorlatilag a más tollával ékeskedő társaság tevékenységének azonnali betiltását és a vállalat teljes megsemmisítését tűzte ki célul. 

Ez a Tesla nem az a Tesla 

Káprázatos szemtelenséggel az indiai cég képviselői azzal védekeztek a bíróságon, hogy a két Teslát nem is lehet összekeverni, mivel ők nem az elektromos, hanem a hagyományos autóiparban tevékenykednek, és kizárólag ólomsavas akkumulátorokat gyártanak. Sőt: azt is előadták, hogy az ő Teslájuk már hamarabb jelen volt Indiában, mint a Musk-féle, így tulajdonképpen teljes jóhiszeműséggel jártak el, nem beszélve arról, hogy soha nem is állították, hogy rokonságban lennének a másik Teslával.  

Musk csapata ugyanakkor arra repült rá, hogy mind a Tesla, mind a Tesla Power amerikai székhellyel bejegyzett és globális védjegyoltalom alatt álló vállalat (amelynek ráadásul erőteljes a jelenléte az indiai piacon), így finoman szólva is hiteltelen azzal próbálkozni, hogy „nem tudtunk róla, és egyébként is mi voltunk itt előbb”. A bíró a tárgyaláson maga is annyira meghökkent, hogy három hetet adott az indiai cégnek a rengeteg felmerült kérdés írásos megválaszolására.  

A per egyébként nem sokkal az után vette kezdetét, hogy Musk lemondta április 21-re tervezett indiai útját. Mint ismert, Modi elnök mindent megtenne, hogy a Tesla (az igazi) gigagyárat építsen Indiában. Az utóbbi időben Musk hajlani látszott a megegyezésre, természetesen erős feltételekkel: 

egy 2 milliárdos befektetés ellentételezéseként azt akarja elérni, hogy az ország kormánya a jelenlegi 100-ról 15 százalékra csökkentse az importautókat sújtó vámokat.

*** 

Kapcsolódó:

Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew 

 

 


További cikkeinket, elemzéseinket megtalálják a makronom.hu oldalon. 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­a­z­­­i n­i­­­m­­f­o­­m­­á­n­­­i­­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Hyazinth
2024. május 08. 23:11
Tesla néven 1986 óta létezik egy sacramentói hard rock zenekar is. Velük mi vajon Musk terve?
RasPutin
2024. május 08. 14:34
Velük mi lesz? :-))))))))))))))))))))))))))))))) https://www.lampak.hu/tesla-batteries-4-db-alkali-elem-aaa-black-1-5v/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!