Ha Isten látja, hogy mindent megteszek, ő is hozzáteszi a magáét – Varga Csaba hegymászó a Mandinernek

2023. július 12. 21:48

Szeretném motiválni a Kárpát-medencei magyarságot, hogy maradjon meg magyarnak a szülőföldjén. Ha az én példám által látják, semmi nem lehetetlen, akkor az ő helyzetük sem kilátástalan – vallja Varga Csaba hegymászó, aki nemrég tért haza egy sikeres Himalája-expedíció után.

2023. július 12. 21:48
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

 

Kering önről egy expedíció előtti és utáni fotó. A képet látva az emberből egy egyszerű kérdés kívánkozik ki: hogy van?
Jól, köszönöm. Megúsztam néhány égési sérüléssel. Sokan hiszik, hogy csak fagyási sérüléseket lehet szenvedni odafent, de nekem igen érzékeny a szám az erős UV-sugárzásra. Hat-hétezer méteren már intenzív a nap, illetve a hó is visszaveri a sugarakat, így hiába használom a legdrágább krémeket, mindig lesznek égési sérüléseim. Általában egy hét alatt helyrejönnek.

Ahogy a testet, úgy a pszichikumot is lehet edzeni: a türelmet, az elszántságot, a kitartást”

Volt ideje feldolgozni a történteket?
Az az igazság, hogy amióta megmásztam a hegyet – tehát kevesebb mint egy hete –, folyamatos rohanásban vagyok. Le a hegyről, onnan még lejjebb egy faluba, onnan a reptérre, majd haza. Olyan, mintha még mindig lefelé jönnék a hegyről, még nem igazán sikerült kipihennem magam. Egy idő után leülepszik, és helyreteszem magamban a történteket.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
boldog-pride-ot-mindenkinek
2023. július 14. 03:11
🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈Sziasztok! Szombaton Pride felvonulás ! Mindenkit nagy szeretettel várunk! Gyertek el minél többen, és hozzátok a barátaitokat is! Csináljunk a Budapest Büszkeségből a világ legjobbját és legnagyobbját! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!