Kászim Szulejmáni kihelyezett szobra miatt nem lépett pályára az európai sztárokkal felálló szaúdi csapat

2023. október 03. 09:06

Az iráni vezetőt 2020-ban gyilkolták meg amerikai drónok.

2023. október 03. 09:06
null

A 2020 januárjában meggyilkolt Kászim Szulejmáni kihelyezett szobra miatt tagadta meg a pályára lépést az ázsiai Bajnokok Ligájában a szaúdi Al-Ittihad, amelynek soraiban olyan korábbi európai sztárok szerepelnek, mint a volt chelseas N'Golo Kante vagy a volt liverpooli Fabinho, vagy Nuno Espirito Santo. (A francia klasszis, Karim Benzema is ide igazolt, de most nem volt a keretbe nevezve.)

Az Ittihadnak Iránban, a Sepahan otthonában kellett volna pályára lépni, de – feltehetőleg a klubvezetők utasítására – megtagadták ezt. Szaúd-Arábia ugyanis még 2018-ban terroristának minősítette Szulejmánit, akit egyebek mellett a szaúdi olajlétesítmények elleni támadásokért, a jemeni hútik támogatásáért tettek felelőssé.

A meccsre jegyet vásárló 60 ezer néző mehetett így mehetett is haza...

Nyitókép: MORTEZA SALEHI/AFP

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. október 03. 12:10
Szulejmáni egy terrorvezér volt. Bár a szúdiak sem azok a kimondott demokraták...
Ebihal
2023. október 03. 09:58
Hogy a csudába létesik, hogy az ikertornyokat ledöntő állítólagos terroristák többsége szaúdi volt, és mégsem Szaúd-Arábiát, hanem Afganisztánt támadta az amerikai sereg? Furcsa. Kasszem Szulejmani pedig egy hős volt, nyugodjon békében.
pulsarito
2023. október 03. 09:17
Amerikaiak gyilkolászhatnak mindenféle bírósági tárgyalás nélkül, szerte a világban, bizonyítani sem kell semmit, elég ha valakire rámutatnak és kimondják a varázsszót: terrorista! És már mehet is a gyilkoló drón!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!