Az angol válogatott és a Manchester United korábbi kapusa kiáll Szoboszlai Dominik mellett!

2024. április 16. 17:37

Ben Foster szerint Jürgen Klopp többnyire védekező feladattal bízza meg a magyar válogatott középpályást, Dominik ezért sem annyira eredményes, mint korábban, az RB Leipzig játékosaként.

2024. április 16. 17:37
MUNOZ, Daniel; SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: A Liverpool és Szoboszlai Dominik – féltérden... Fotó: MTI/AP Jon Super

***

Emlékezetes: Szoboszlaiért a nyáron 70 millió eurót fizetett az FC Liverpool az RB Leipzignek, és honfitársunk eddig 38 tétmérkőzésen lépett pályára a Vörösöknél, amelyeken hétszer volt eredményes, és négy gólpasszt is jegyez. Korábban, Lipcsében 46 találkozón tízszer talált az ellenfelek kapujába, emellett 13 assziszttal is kiszolgálta a társakat.

Szoboszlai Dominik az utóbbi időben a kritikák kereszttüzébe került, az Atalanta elleni Európa Liga-negyeddöntőn (amelyet az Anfield Roadon vesztett el 3-0-ra Jürgen Klopp együttese) ugyancsak a félidőben állt be, de több portál is a leggyengébb teljesítményt nyújtó futballisták között emlegette. 

FOSTER, Ben;
Ben Foster Ligakupát is nyert a Manchester Uniteddel Fotó: MTI/EPA Garry Penny  

A hétvégén jött az újabb hidegzuhany: a Liverpool – szintén hazai környezetben – 1-0-s vereséget szenvedett a Crystal Palace-tól (honfitársunk újra csak a második játékrészre szállt be, de nem sokat tudott hozzátenni a Pool feljavulásához), így a bajnokságban is jelentős lépéshátrányba kerültek az aranyérem megszerzése szempontjából. 

Ben Foster véleménye szerint Szoboszlai egy rendkívül sokoldalú játékos, aki a középpálya bármely pontján kiemelkedő teljesítményre képes; 

„tipikusan az a futballista, aki tökéletesen beleillik Jürgen Klopp elképzeléseibe,

 hiszen ha helyzet úgy hozza, Jolly Jokerként használhatja”.

A korábbi válogatott kapus hozzátette: Dominik azért sem volt eddig annyira eredményes, mint korábbi klubjaiban, hiszen teljesen más poszton játszik, mint Lipcsében vagy akár Salzburgban. 

Lipcsében minden negyedik meccsén eredményes volt, a Liverpoolnál még közel sem ennyire kedvező a statisztika, ám ez elsősorban amiatt van, hiszen Klopp kérésére jóval hátravontabb szerepkörben játszik, 

másrészt a támadósorba szinte esélye sincs bekerülni, ahol olyan klasszis vetélytársai vannak, mint Mohamed Szalah, Darwin Núnez vagy éppen Luís Diaz” – magyarázta a Premier League YouTube-csatornáján Foster. 

Mindehhez csupán még egy adalék: Szoboszlai Dominik a Liverpool házi csatornáján a következőket üzente a szurkolóknak:

„Mindennap azon dolgozom, hogy a legjobb formámat hozzam. Sokan úgy gonolják, hogy a szezon első felében voltam csúcsformában. Nos, biztosíthatok mindenkit: lesz ez még sokkal jobb is!”

A Szoboszlai Dominikról szóló teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­­g­ö­­s­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­­o­k­­ ­­v­­á­­r­n­a­k­­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
billysparks
2024. április 16. 20:13
Szoboszlai valóban box to box játékos, sokkal több van benne, ráadásul az a poszt, ahol Klopp játszatja , nem túl látványos. A valóságban Nunez a kerékkötő, valamiért élvezi Klopp bizalmát és Szalah sem a régi. A csatársorban több van Diazban és Jotában.A védekező kp. posztján ott van Endo és Macallister, vétek Szoboszlait is védekezőként használni. Felesleges, ezért is tűnik el időnként a pályán. Azt látni, hogy pressingben a legjobb, de sajnos a többiek nem veszik annyira komolyan a letámadást. De ez csak az én véleményem, nem én vagyok az edző, nem vagyok ott az edzéseken, sem a taktikai eligazításokon. A két holland nem sokat ér ( Gakpo és Gravenbech), C. Jones hektikus, Elliotban van spiritusz, sajnos pont Szobi posztján játszik. Ráadásul, hogy A. Arnoldot feljebb tolta egy sorral, pont ütik egymást Szoboszlaival. Nagyon látványosan nem találja a helyét Dominik, de ez elsősorban nem az ő hibája.
akkor ki
2024. április 16. 20:05
Szalah a szűk keresztmetszet! Minden labdában része kell, hogy legyen és ezt Klopp vagy felette állók határozzák meg sajnos! Ha Szalah elmegy, Dom többet tud feljebb menni. Nunez a PL legnagyobb helyzet kihagyója, ezért tartanak ott ahol! Domot nem féltem, magyar, harcos, szuper tehetség és többre lesz hivatott! Hajrá Dom!
Novicsok-5
2024. április 16. 19:01
Ha egy kapus jól látja Klopp miért nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!