Kiderült, mikor dönti el Marco Rossi, hogy Gulácsi vagy Dibusz lesz-e az első számú hálóőr az Európa-bajnokságon

2024. április 18. 10:11

Még mindig nyílt a verseny a magyar válogatott kezdőkapusának posztjáért. Ezúttal a Németországban játszó Gulácsi Péter nyilatkozott.

2024. április 18. 10:11

Nyitókép: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

***

Évekig nem volt kérdés a Marco Rossi-érában: Gulácsi Péter a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa. A német Leipzig immár 33 esztendős játékosa azonban 2022 őszén súlyos sérülést szenvedett, s csak tavaly nyár végén tért vissza. Időközben a nemzeti együttes Dibusz Dénessel a gólvonal előtt menetelt, s végül veretlenül, csoportelsőként jutott ki az idei Európa-bajnokságra. Gulácsi visszaszerezte a helyét a lipcsei csapatban, s a márciusi két felkészülési felváltva kapott lehetőséget a két hálóőr. Gulácsi sem tudja még, ki mellet teszi le a voksát a szövetségi kapitány.

„Marco Rossi azt mondta, hogy a két júniusi felkészülési mérkőzésig meghozza a döntést. Természetesen bízom benne, hogy az Eb-n is én állhatok a kapuban, hiszen 

a karrierem egyik csúcspontja lenne, hogy itt, Németországban küzdhetek a nemzeti csapattal.

 Nagy terveink vannak, remélem, együtt nagyon sikeres tornánk lesz” – beszélt ismét a slágertémáról a kapus, akit az nso.hu idézet a német Welt TV Bild Sport című műsorában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Gulácsi Péter már 2008-ban volt kerettag, de csak 2014-ben debütált a válogatottban, amelyben 52-szer szerepelt. Ő védett a 2021-es Európa-bajnokságon is. A vele egyidős, ferencvárosi Dibusz Dénes 35-ször ölthette magára a címeres mezt, ő is 2014-ben mutatkozott be. Kerettag volt a 2016-os és a 2021-es kontinenstornán, ám azokon nem jutott játéklehetőséghez.

Komoly dilemma előtt áll Marco Rossi – de nagyon nem nyúlhat mellé egyik kapussal sem.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­l­­­á­­n­y­o­­k­­ ­­­v­á­r­n­a­k­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
chief Bromden
2024. április 18. 10:23
A kapitány ügyes politikus is. Nem nyit teret a befolyásolóknak, majd a meccs előtt kész tények elé állítja őket. Szakembereknek nem kétséges ki az alkalmasabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!