Kocsis Máté: Olyan álom vált valóra, ami csak ritkán adatik meg egy életben!

2024. április 15. 18:30

„Történelmet írt a magyar kézilabdázás” – jelentette ki a Magyar Kézilabda-szövetség egykori elnöke.

2024. április 15. 18:30
Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség egykori elnöke ünnepel a 2024-es olimpiára kijutott magyar női kézilabda-válogatottal a debreceni olimpiai selejtezőtornán a Magyarország-Japán mérkőzést követően.

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

Mint arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott örömjátékkal, 38-27-re játékkal nyert Japán ellen a debreceni olimpiai selejtezőtorna utolsó mérkőzésén, és ezzel jogot szerzett, hogy induljon a nyári párizsi olimpiai játékokon. 

A magyar lányok az egész kvalifikációs versenyen kiválóan játszottak, még a világranglistán 5. svéd válogatottat is sikerült legyőzniük.

 Ezzel húsz év után először szerepel majd olimpián egyszerre a magyar női és férfi kéziválogatott. 

Ezt is ajánljuk a témában

A győzelmet Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség egykori elnöke is együtt ünepelte a lányokkal. A kéziszövetséget 2015 és 2023 között irányító politikus a Nemzeti Sportnak nyilatkozva úgy fogalmazott: 

„Történelmet írt a magyar kézilabdázás, az hogy mindkét csapatunk kint van az olimpián, és vitathatatlanul újra része a világelitnek, magyarként büszkeség, a kézilabda-szövetségnek elégtétel.

 Sokan nem hittek abban, hogy ez sikerülhet, de mi is sokan voltunk, akik igen. Olyan álom vált valóra, ami csak ritkán adatik meg egy életben, felejthetetlen élmény, ami most történik.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­­ö­g­­ö­s­­ ­­l­á­n­­­y­o­­­k­­­ ­­­v­á­­­r­­­n­a­k­­­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
bodrigyuri
2024. április 15. 21:08
csokismatyi nővel volt?
ekeke1
2024. április 15. 20:05
Timchoka Én nem tudom mit gondolok rosszul meg nem is hiszem hogy rosszul gondolnám: az eredményeket és az ünneplést (ahogyan a szomorkodást is, például ha a horvátok ellen kiestek volna most akkor viszont nem temetném őket, de akkor sem ha majd az olimpián kikapnak),szóval kezeljük ezt is értékén. Egy olimpiára való kijutás nem egy " Olyan álom vált valóra, ami csak ritkán adatik meg egy életben", hanem az ami: egy négyévente ismétlődő lehetőség. Amit a magyar válogatott sajnálatosan elég sokszor elkúrt. Most sikerült, gratula, de az igazi "álom" eredmények még váratnak magukra.
anegy_
2024. április 15. 19:50
Vonyítanak senki-csokok, ez jó!!!! A magyarok többsége, és nem csak 2/3 együtt örül, és szurkol minden olimpiai kvótának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!