Közel a vég: mi vár még a Liverpoolra a Klopp-érában?

2024. április 15. 14:46

Európa Liga-csoda, mint a Barcelona ellen, a Manchester City betlije, esetleg teljes összeomlás lehet a szezon vége Szoboszlaiéknak. Ellenfelek és lehetséges forgatókönyvek.

2024. április 15. 14:46
null

Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

***

Hullámvölgybe került a Liverpool FC, amely a legutóbbi három meccsén nyeretlen: egy döntetlen és két vereség a mérlege. Az angol bajnokságban az élről a harmadik helyre csúszott vissza, és hazai pályán kapott méretes zakót az Európa Ligában. Távolodóban a bajnoki cím és a nemzetközi kupa-győzelem lehetősége. A kérdés: összeomlik vagy összeszedi magát Jürgen Klopp csapata?

Ezt is ajánljuk a témában

Frusztráció

Nemrég még vezette a Premier League tabelláját, és a legfőbb bajnokaspiránsnak tartották, bő egy hét alatt visszacsúszott a harmadik helyre a Liverpool. Persze még nem úszott el az esély, a Manchester City 2 ponttal gyűjtött többet, az Arsenallal azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbségük miatt az Ágyúsok mögött állnak Szoboszlai Dominikék. A mutatott játék és a rossz helyzetkihasználás nem sok bizakodásra ad okot a Mersey-partiaknak. A sérülése után visszatért bal oldali védő, Andrew Robertson szerint a Crystal Palace elleni hazai vereséghez (0-1) az előző heti, manchesteri pontvesztés (2-2) vezetett, amikor jó játékkal hagytak veszni 2 pontot az United otthonában.

A mi csapatunk soha nem adja fel a harcot. 

Rendkívül idegesítő, hogy olyan pozícióban vagyunk, ahol most vagyunk, a harmadik helyen, és most abban bízunk, hogy két csapat pontokat hullajtson.

 A múlt héten nem kellett volna ebbe a helyzetbe kerülnünk. Innen ered a frusztráció.

18 pont szerezhető

A csapatoknak még hat mérkőzésük van hátra, matematikailag még bármi elképzelhető, de a statisztikusok túlnyomó része immár a címvédő végső sikerét jövendöli. A Manchester City történelmet írhat: a Premier League-ben még egyetlen csapat sem volt képes sorozatban négyszer az élen végezni. Haalandék tavaly a végén állva hagyták a sokáig vezető Arsenalt, amely ezúttal otthon kapott ki a szezon meglepetéscsapatától, a 4.helyezett Aston Villától. Attól a csapattól, amelyhez még utazik a Liverpool. A mérleg nyelve lehet a szeszélyes, de az előkelő 5. helyet elfoglaló  Tottenham Hotspurs, amely motivált, hogy elérje a BL-szereplést érő negyedik pozíciót, s ősszel például botrányos meccsen legyőzte Szoboszlaiékat.

„Küzdenünk kell”

A képlet egyszerű: ha a City nem hibázik, biztosan bajnok. A Liverpoolnak akkor lehet keresnivalója, ha hibátlanul teljesít az utolsó hat fordulóban, és a riválisok botlanak.

„Innentől kezdve tökéletesnek kell lennünk, az biztos. Nem hullajthatunk el több pontot, és figyelnünk kel arra is, mit csinál a másik két csapat. Ez egyszerűen idegörlő, hogy most másoktól függünk. Mondhatnánk, hogy a mi kezünkben volt, de még hosszú volt az út. 

Nagyon elkeserítő a helyzet.

 De ez a klub, nem hagyjuk abba a küzdelmet – küzdenünk kell a lelátón, küzdenünk kell a pályán a Premier League utolsó hat meccsén. Aztán meglátjuk, hová visz minket. Pozitívnak kell maradnunk” – próbált magába is lelket önteni Robertson.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­g­­­ö­­s­ ­l­­­á­n­y­­o­­­k­ ­­v­­á­­­r­­­n­­­a­k­­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
gyaloggos
2024. április 15. 19:43
AZ ARSENAL is kikapott egyébként otthon tegnap.
gyaloggos
2024. április 15. 19:40
Ne szájalj! KÉTSÉGTELEN, hogy SALAH gyengén teljesített az utóbbi meccseken DE EZ mindegyik játékosról elmondható a LIVERPOOLBEN! ÉRTHETETLEN ez, TÉNYLEG senki nem tudja, hol a helye, ÖSSZE-VISSZA rohangálnak, rengeteg az eladott labda, KIHAGYOTT helyzetek tömkelege!
Ne szájalj
2024. április 15. 18:19
Altalaban rosszul latom a dolgokat, ezert irom, hogy Salahot ki kellene hagyni a kezdobol, a labda elpattan tole, nem tudja megtartani, passzai sem sikerulnek, helyzetbe nem kerul, haszna nincs, a tobbieknek is ra kell dolgozniuk. Sokat javulna a Pool.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!