Sajnos már a mesékben is elég sok erőszak van

2011. július 27. 11:56

Koltay Gábor alkotásai, a Honfoglalás-tól kezdve a legfrissebbig, a Mindszenty-filmig, mindegyik mélyen megérintett. Interjú.

2011. július 27. 11:56
Dúró Dóra
Origo

- Mi volt az utolsó film, amit láttál és tetszett?

- Az Avatar nagyon tetszett az újabb filmek közül. Mostanában sok film volt, amit meg szerettem volna nézni, de aztán nem sikerült. Nemrég láttuk a Vad Magyarország című természetfilmet az Uránia moziban, magyarországi tájegységeket mutat be, az ott élő állatvilágot, nagyon tetszett, nagyon magával ragadó volt. (...)

- Fel tudsz idézni olyan filmeket, amelyek hatottak a világnézetedre?


- Nagyon sok ilyen film van. Koltay Gábor alkotásai, a Honfoglalás-tól kezdve a legfrissebbig, a Mindszenty-filmig, mindegyik mélyen megérintett. Identitást adó filmek ezek. A Wass Albert, illetve a Horthy Miklós életéről szóló filmjét is nagyon szeretem. (...)

- A magyar történelem mely epizódjait látnád szívesen filmen?


- A világháborúkat mindenképpen, illetve a két világháború közötti időszaknak a feldolgozása sok tekintetben példaértékű lehetne. Fontos lenne, hogy a film segítségével is megismertessük az emberekkel, hogy milyen volt akkoriban az élet, és hogy hogyan sikerült abból a tragikus helyzetből, amibe Trianon után került Magyarország, talpra állnunk. Sokat fejlődött az ország azalatt a két évtized alatt. Gyakran hasonlítjuk azt a két évtizedet az elmúlt húsz évhez, pedig nagyon nagy különbség van a kettő között. (...)

- Milyen filmeket fogtok levetíteni a születendő gyermeketeknek?


- Egyelőre most meséket gyűjtünk. A magyar népmesék sorozatból több részt is meg fogunk vele nézni. Én szerettem az Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer az élet című sorozatot is - ilyen típusú mesék lesznek.  Manapság sajnos már a mesékben is elég sok erőszak van, nem szeretném, hogy a gyerekem ilyeneken nőjön fel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2011. július 28. 00:50
Anyám add el a házat...
Salome
2011. július 27. 22:24
A főcím legalább annyira gügyén, mint a folytatás.
Obulus
2011. július 27. 21:08
"sajnos már a mesékben is elég sok erőszak van" Mondja ezt, egy nyilas párt üdvöskéje.
Obulus
2011. július 27. 21:02
Szegény csaj. Bár a buták állítólag bodogok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!