Nem habzik

2012. március 20. 09:53

Jelen pillanatban ez a két alternatíva kínálkozik a Marslakók jövőjével kapcsolatban: langymeleg középszer, vagy bukással végződő, unortodoxiának hazudott dilettantizmus.

2012. március 20. 09:53
Baski Sándor
Magyar Narancs
„Nem kétséges, hogy a műfaj Amerikában praktizáló nagyjai még a hidegburkolók életéről is izgalmas szériát tudnának kanyarítani, a Marslakókhoz képest azonban egyelőre a Jóban-rosszban is a napi szappan felülmúlhatatlan csúcsteljesítményének számít. A jelenleg mindössze 150 ezer (a 18–49-es korosztályban 35 ezer) kitartó honfitársunk által követett sorozattól egyelőre nem az lenne a bravúr, ha nézettségben megközelítené vetélytársait, hanem ha a legalapvetőbb technikai és dramaturgiai szabályokat képes lenne legalább egy epizód erejéig betartani. Kezdetnek az is megtenné, ha az operatőrök nem ötletszerűen rángatnák a kamerát, ha a jelenetek nem ad hoc módon indulnának és végződnének, és csak akkor szólna a harsány háttérzene, amikor feltétlenül szükséges. A következetes karakterépítés, a modorosságoktól mentes dialógusok és a választott téma ismerete – ebben az univerzumban futárral érkezik a papírkép az online lap szerkesztőségébe – már csak bónusz lenne.

Mindettől függetlenül nem elképzelhetetlen, hogy a Marslakókat, miután szép lassan hagyományos szappanoperává transzformálják, és az alkotók is sikeresen elsajátítják a sorozatgyártás alapjait, megszokja a közönség, pont úgy, ahogy a Barátok közttel is történt. Jelen pillanatban ez a két alternatíva kínálkozik a széria jövőjével kapcsolatban: langymeleg középszer, vagy bukással végződő, unortodoxiának hazudott dilettantizmus.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2012. március 23. 13:18
(Még mindig) Fidesz-szavazóként készségesen elismerem, hogy Rákay uborkafára katapultálása, illetve hogy az előbbi nímand a még nagyobb nímand Jáksót bízta meg 2 milliárd Ft ellenében egy napi szappanopera készítésével, védhetetlen. Ez a sorozat a Kis Vuk és a Szerencsi, fel! kategóriája az élő szereplőket felvonultató játékfilm kategóriájában. Ahogyan az IMDB-n egy itt élő amerikai írta a Kis Vuk kapcsán, az ilyen filmeknél nem az a lényeg, hogy megnézzék, hanem hogy a megbízó és a megbízott osztozzon a költségeken. A sztori dögunalmas és bárgyú, a fordulatok kiszámíthatóak, a kritika egyöntetűen katasztrofális. Az még nem dőlt el, kialakul-e a Marslakóknak egy afféle mazochistákból álló törzsnéző-tábora, amely épp a gagyiságot élvezi, vagy legalábbis keresi benne, aztán ennek szót is ad. L. a Zs-filmes blogot. A Jóban-rosszban a kezdeteknél igyekezett meghaladni a Barátok köztet: Csakis profi színészek, sok külső felvétel, nincsenek elvarratlan szálak/ a sivatagban megszűnő folyómedrek, irreális baromságok. Aztán szép lassan hozzáidomult a konkurenciához.
kispufi
2012. március 23. 13:04
maga maradjon csak újzsélandnál, ha már.
darthdrakula
2012. március 23. 13:04
Minden amit tudok erről a műsorról, hogy Jáksónak is benne van a keze, de egyszer csak ráveszem magam arra, hogy letorrentezzek egy részt.
Talibán
2012. március 22. 21:37
Szerintem te a cseh kettőt nézted.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!