I’d be lying if I say it hasn’t changed my life

2012. április 02. 12:53

I think it’s very different to Lord of the Rings; there’s no dark, evil power and there’s no good.

2012. április 02. 12:53
Kit Harington
kitharington.com

Is Jon Snow your favourite character in the books?

You know it’s hard to tell isn’t it because once I knew I’d got the part, then I read the books and obviously I was reading the whole book but I was kind of looking forward to the Jon chapters so I’d know what happens to me but I’ll never be able to know whether he would have been my favourite character had I just picked up the books anyway. I do think he’s got a fascinating storyline, the fact he’s up north. We’ve got this element of the White Walkers that he’s going to be dealing with, he’s got the mystery of who his mother is, you know these bits are what make him an interesting storyline but I think Tyrion was also the other one I looked forward to reading. (...)

Considering it has quite a niche market as a fantasy series, can you explain why the show has been so successful?

I think at the moment there’s a big trend in film and TV, because of where we are in the current (economic) climate, of escapism. There are a lot of films coming out at the moment that are transporting audiences away from the gritty reality of life and I think what HBO did was they saw this trend and they saw a good opportunity for a good fantasy. The reason why I think people like this show is that it blends the two, in that; I’ve never seen a fantasy that’s quite as based in reality as this one. There’s no real good or evil, there’s only peoples’ mistakes and peoples’ errors of judgement. It also deals with sex in a very graphic way. It doesn’t hold any bars this show and I think people respect that, they don’t want to be closeted and say, »Oh look this is fantasy, isn’t it fun,« no this is a brutal show, but it’s also escapism at the same time. I think people like it because it’s complicated; it takes a lot of brain work to get into and people want to be tested in that way. How many stories can they remember? What links in here? How much intrigue is there? I think these are all elements of why it’s a success.

Do you see any connection to some of the great fantasy works such as Lord of the Rings?

I think it’s very different to Lord of the Rings; it’s very similar in that this is a world completely made up, but what’s different is that there’s no dark, evil power and there’s no good. That’s one way of doing it. There’s more blurred lines that way, you don’t know who’s good or who’s bad, it’s all about real human behaviour. I think if we’re lucky enough to carry on and it goes the full way and people are still intrigued by it, it could go down as an iconic series but it’s way too early to tell for that yet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. április 08. 20:10
(Google fordítás)Trónok harca Lennék hazudik, ha azt mondom, hogy nem változott az életem Olvasson többet 1 témában! Kit Harington, Trónok harca, interjú, vélemény, Sorozat, fantady, film. 2012. április 2. 00:53 Azt hiszem, ez nagyon különbözik a Lord of the Rings; nincs sötét, gonosz hatalom és nincs jó. "Ez Jon Snow kedvenc karakter a könyveket? Tudod, hogy nehéz megmondani, nem igaz, mert ha egyszer tudtam, hogy van az a része, aztán elolvastam a könyvet, és természetesen olvastam az egész könyvet, de én voltam a fajta várja, hogy a fejezetek, így Jon tudnám mi történik velem, de én soha nem lehet tudni, hogy képes lett volna kedvenc szereplőm Én csak most vette volna a könyveket egyébként. Azt gondolom, van neki egy lenyűgöző történet, az a tény, ő északon. Megvan ez az eleme a fehér Walkers, hogy ő fog foglalkozni, ő kapta a titkát, aki anyja, tudod, ezek a bitek adják e neki egy érdekes történet, de azt hiszem Tyrion is a másikat néztem előre olvasni. (...) Figyelembe véve, hogy van jó piaci rést, mint egy fantasy-sorozat, meg tudja magyarázni, miért a show már nem volt ennyire sikeres? Azt hiszem, ebben a pillanatban van egy nagy irányzat a film-és TV-vel, mert ahol mi vagyunk a jelenlegi (gazdasági) környezet, a kikapcsolódás. Van egy csomó film jön ki a pillanatban, hogy a közönség szállítanak el a kavicsos valóság az élet és azt hiszem, hogy mi volt az HBO-ben látták ezt a trendet, és látta, hogy egy jó lehetőség egy jó fantázia. Az ok, amiért azt hiszem, az emberek, mint ez a show pedig az, hogy ötvözi a két, e, én még sosem láttam egy fantasy ez annyira alapja a valóságban, mint ez. Nincs igazán jó vagy rossz, már csak az emberek és népek hibák "hibák az ítélet. Foglalkozik továbbá a szex egy nagyon grafikus módon. Azt nem rendelkezik ezen a kiállításon, és bár azt hiszem, az emberek tekintetben, hogy nem akarják, hogy bezárkózott, és azt mondják, »Ó, nézd ez fantázia, nem szórakoztató," nem, ez egy brutális show, de ez kikapcsolódás is ugyanabban az időben. Azt hiszem, az emberek, mint ez, mert ez bonyolult, tart sok szellemi munka bejutni, és az emberek akarják, hogy tesztelni ilyen módon. Hány történeteket tudnak emlékezni? Mi hivatkozik itt? Mennyi intrika van? Azt hiszem, ezek mind olyan elemek, hogy miért ez egy siker. Lát-e kapcsolat néhány nagy fantázia működik, mint a Gyűrűk Ura? Azt hiszem, ez nagyon különbözik a Lord of the Rings, nagyon hasonlítanak egymásra, hogy ez a világ teljesen készült fel, de mi más az, hogy nincs sötét, gonosz hatalom és nincs jó. Ez az egyik módja annak, csinálja. Van még homályos vonalak módon, akkor nem tudom, ki jó vagy rossz, aki, ez az egész a valódi emberi viselkedést. Azt hiszem, ha elég szerencsések vagyunk, hogy folytassa, és megy a teljes utat, és az emberek még mindig izgatott az általa lehetett lemenni, mint egy legendás sorozat, de ez túl korai megmondani, arra még. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!