Nagyon jól esik elmebeteg ötleteken dolgozni

2013. január 01. 14:38

Ez az ellehetetlenülés és ez a morális, gazdasági földbe állás üvöltésre készteti az embert. Interjú.

2013. január 01. 14:38
Kiss Tibor
Recorder

Mi történik most a Quimbyvel? Éppen zajlik egy dalszerzői periódus a zenekar életében?

Igen, éppen most ősszel elkezdtük ezt a folyamatot, a nyári koncertek után volt egy pár hetes szünet, születtek, születnek az új szerzemények, ötletek, az év végi koncertek után pedig megyünk is vissza a próbaterembe, írjuk tovább a dalokat. Jövőre szeretnénk egy lemezt kiadni.

Milyen irányba haladtok a szerzeményekkel? Volt arra ötlet, hogy legyen valami új megközelítésetek?

Alapvetően az működik nálunk, hogy azzal dolgozunk, ami kijön belőlünk. Azt érzem, hogy jók az energiák, van sok tapasztalatunk is, amit fel tudunk használni. Nyilván nem lehet ebben a fázisban megítélni, de laza, punk hevületű, nyers, enyhén dühös dalok készülnek. Vannak ugyanakkor nagyon szép, érzéki keringők is. Hogy aztán mi marad belőle, azt ilyenkor még nagyon nehéz tudni. Nyersebb, karakteres hangszerelést szeretnénk, csak és kizárólag ritka, fontos hangokkal. Kicsit szellősebben. Nincs bennünk semmi megfeleléskényszer, sőt az az érdekes, hogy a zenekar abban a tekintetben egyre makacsabb, hogy azt játssza, ami kijön belőle, azt játssza, ami jólesik. Pedig ez régen se volt máshogy, de most még inkább ragaszkodunk ehhez. Amikor odamegyünk a próbaterembe, az azt a hangulatot idézi fel, amikor az ember tizenhat évesen elkezd zenélni egy garázsban. Nem görcsölni, nem ráfeszülni. Teljesen elmebeteg ötleteink vannak. Amik most jönnek ötletek, azok nagyon messze elkerülik a hagyományos értelemben vett dal és sláger kategóriáját. Hogy mi lesz belőlük, az persze más kérdés, majd kiderül, de egyelőre nagyon jól esik elmebeteg ötleteken dolgozni.

Ez akkor egyfajta belső reakció is a Kicsi ország hangzására?

Nem a lemezünkre, hanem erre a kicsi országra, igen. Arra, ami most itt van. Azt gondolom, hogy a mostani helyzet nagyon ihlető. Most egy termékeny talaj van, mert rengeteg minden történik, ami felpiszkálja az alkotókat. Ez az ellehetetlenülés és ez a morális, gazdasági földbe állás üvöltésre készteti az embert, ettől megindulnak az energiák és tökjó dolgok tudnak születni. Termékeny időszak ebből a szempontból, úgy a világban, mint Magyarországon is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2013. február 09. 16:04
Gazdasági földbe állás, az mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!