Párbeszédet Magyarországért!

2013. február 12. 15:11

Mindkét fél lenézi a másikat, nem veszi figyelembe a másik által hangoztatott észérveket, csupán személyeskedésbe átcsapó módon leszólja a „beszélgetőpartnerét”.

2013. február 12. 15:11
Földi Bence
Alternatíva

„Kiss Ádám a Jobbklikknek címezve leírta, hogy »úgy viselkedtek, mint a KISZ, feltűnt?«, majd az imént idézett hosszabb kommentjében részletesen kifejtette, hogy a kormánnyal a röghözkötés kérdésében egyetértő Jobbklikk miért a hatalom kiszolgálója »(az IKSZ nevű lúzerekhez hasonlóan)«. »Most tényleg az van, hogy nem veszitek észre ezt az olcsó komcsi misztériumjátékot, amiben ti vagytok az egyik eldobható rongybaba (lásd a mentorotok, navracsics tibor, akivel hetente felmossák a kossuth teret), vagy nagyon is tudjátok, hogy miben vesztek részt, csak valamilyen oknál fogva mégis csináljátok tovább?« – zárja sorait Kiss. A Jobbklikk reakciója sem maradt el színvonalban Kiss Ádám megnyilvánulásától. (...)

Az évszázados szembenállás örökségében szocializálódó, sérelmeket hangoztató és személyeskedő politikai kultúrát továbbvivő generáció alkotta meg azokat a köröket, amelyekben a rendszerváltás környékén, vagy azt követően születettek újratermelik ezeket az ellentéteket.

Ennek eredménye a fenti csörte is, amelyből csak úgy sugárzik, hogy mindkét fél lenézi a másikat, nem veszi figyelembe a másik által hangoztatott észérveket, csupán személyeskedésbe átcsapó módon leszólja a »beszélgetőpartnerét«. Így viszont hosszú távon nem lehet az országot előrevinni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2013. február 12. 18:30
Igen, párbeszédet Szanyival és Pityingerrel...Majd ha börtönben lesznek...Ahogy Török Zsóti szerette volna. Milyen párbeszéd lenne ez?
kérdés
2013. február 12. 16:36
Hehe, ha érzelmi alapon közelít valaki a politikához, akkor indulatának homályán át nem lát világosan, önuralomra nem képes, akármekkora végzettsége van. Ha szigorúan financiális alapon közelíti meg, akkor meg az érzelmeit is annak szolgálatába állítja, ahonnan több előny/pénz csorog. Onnantól az érzelmeinek megint nem ura akármilyen végtelen is a műveltsége. Most akkor hogyan érjük is el azt a nyugodt szellemi/lelki állapotot, függetlenséget, amiből egy párbeszéd keletkezhet?
kjkj945
2013. február 12. 16:33
Pár T beszédet Magyarországért!
balbako_
2013. február 12. 15:42
Beszélgessünk. Hogy fizet Bajnai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!