Gusztustalan lépés

2013. február 09. 11:28

Tiltakozni, érdeket képviselni, tüntetni és azt üzenni, hogy valakiket csak egy nyakra tekert kötél tart Magyarországon, egy kicsit más dolog.

2013. február 09. 11:28
Jobbklikk
Facebook

„Tiltakozni, érdeket képviselni, tüntetni és azt üzenni, hogy valakiket csak egy nyakra tekert kötél tart Magyarországon, egy kicsit más dolog. Utóbbi meglehetősen gusztustalan lépés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. február 10. 09:24
Az EU keleti peremén egy, az összes többinél jobb hatásfokkal kiürített országban, vagy le kell mondania a közösségnek arról, hogy az ittenihez viszonyítva ég és föld életszínvonalat biztosító országokban kurrens szakmákra képezzen egyetemi szinten közpénzen fenntartott intézményekben, vagy valamilyen módon kényszerítenie kell a kedvezményezetteket a költségekben való részt vállalásra. Természetesen lett volna lehetőség arra, h. a bölcs magyar nép időben felébredjen,s ne engedje az ország kilopását maga alól, abban a média által sulykolt hitben, h. a magyar államnál mindenki jobb gazda, s a jobb működtetéssel majd ő is jobban jár. A közemberekből álló közösség nagyon-nagyon rosszul járt, ha nem járt volna ilyen rosszul a diplomás pálykazdés sem lenne ilyen hihetetlenül nehéz. Lakása gyakorlatilag annak van, ahol ezt a család meg tudja oldani. A színvonal budai villától terjed külterületi kislakásig. Ezután csak bútor, felszerelés, kocsi kell, s lehet a biztos szegénységet jelentő gyermekvállaláson gondolkodni. Ezeket a nem kis költségeket, sőt, többet, a kinti orvos, mérnök megkeresi. Az ország jelenlegi anyagi helyzete párosulva az utóbbi 5-6 évben kialakult nyugati fogadókészséggel azt eredményezi, hogy előbb-utóbb az emberek belefáradnak a meddő kenyérharcba, s kimennek, kivételek, persze, szerencsére, vannak, de évfolyamok két számjeggyel kifejezhető %-a kimegy, mert meg akar élni, lakást, gyermekeket akar. 2002-ben, de még 2008-ban is az ország kilátásai ennél jobbak voltak, azóta elhúzódó világválság van, amelyben a nem nyakig eladósodottak, a saját iparral, mezőgazdasággal rendelkezők természetesen sikeresebben állják a sarat, l. Lengyelország. Magyarország speciális problémája, a nem csak teljesen tanulatlan, de civilizálatlan lakosság cca. 10%-os aránya, mely egy több évtizedes, tökéletesen elhibázott népesedéspolitika "gyümölcse". Még ha a civilizáltak meg tudnának is egyezni valamiféle megoldásban az együttéléshez szükséges civilizálás módjában és mikéntjében, amire itt és most semmi esély, ennek a rétegnek a felzárkóztatásához európai tudatállapot szintre akkor sem áll rendelkezésre ember és pénz, pedig ehhez azután nagyon sok pénz kellene. Alapjában véve ez az a probléma, ami tőlünk É-ra nincs, v. közel sem ilyen súlyú és mértékű. Ma már megyék kevéssé élhetőek. Ehhez képest egyik tábor, akiknek a tevékenysége idáig vezetett főleg átokszórásban nagyon képzett, meg a legszerencsétlenebbek, legtanulatlanabbak politikájuk bűvkörébe vonásában.Ezekkel biztosan lehet választást nyerni, de ezekre támaszkodva lesz demokratikus a kormányzás?
Wazze
2013. február 10. 08:58
"Utóbbi meglehetősen gusztustalan lépés." Talán.... De sokkal gusztustalanabb az, hogy ez igaz!
=nessuno=
2013. február 09. 21:11
Hogy mi a gusztustalan, azon lehetne vitatkozni. De a kormánnyal felesleges.:(
tarackos
2013. február 09. 18:08
Lehet vitatni de még mindig többet tettek mint a jobbklikk. Mondjuk a semmit nem nehéz túlszárnyalni...;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!