Velejéig vadember vagyok

2013. április 25. 14:45

Rengeteg különböző frakció van a Trónok harcában, de ami engem illet, én a vadak mellett teszem le a voksom. Interjú.

2013. április 25. 14:45
Rose Leslie
hbo.hu

Néhány színész megelégszik azzal, hogy a forgatókönyvet használja, mások pedig hozzáolvassák a könyveket is. Te hogyan készültél a szerepre?

Én elolvastam a regényeket, hiszen rengeteg minden van bennük, amikből lehet építkezni. Amint megtudtam, hogy én játszhatom Ygritte szerepét, a könyvekbe temetkeztem. George R. R. Martin azt írta a karakterről, hogy »velejéig vadember«, így folyton ez járt a fejemben, miközben felkészültem. Ha nem olvastam volna a könyveket, ezt az információt valószínűleg nem tudatosítottam volna ennyire mélyen a magamban, úgyhogy örülök, hogy megtettem.

A »velejéig vadember« azt jelenti...

Vadász, gyilkos, könyörtelen. Igazán keményfejű, szívós karakter, akit imádok játszani. De ahogy mondtam, van egy kedvesebb oldala is, amikor vidám és poénkodik. Egyik pillanatról a másikra képes váltani a kettő között – ez pedig egy színész számára maga a paradicsom.

Rengeteg közös jeleneted van Kit Haringtonnal. Milyen volt vele dolgozni?

Az egész forgatás alatt remekül megvoltunk, nagyon közeli barátok lettünk. Szerintem a jeleneteinken is látszódik, hogy megvan közöttünk az összhang, amit annak is köszönhetünk, hogy akkor is meg tudtuk nevettetni egymást, amikor nem forogtak a kamerák. Többek között ez az egyik előnye ennek a munkának: jobban megismerhetsz olyan embereket, akikekkel együtt kell dolgoznod.

Sorsközösséget érzel a vadakkal?

Igen, abszolút. Rengeteg különböző frakció van a Trónok harcában, de ami engem illet, én a vadak mellett teszem le a voksom.

Mi az igazán megkapó számodra az ő világukban?

Szabadnak lenni, senki felé sem tartozni elszámolással, nem kötődni hűségesküvel egyetlen király vagy ház felé sem, és azt csinálni, amit csak akarunk. Ezek azok a jellemzők, amik igazán egyedivé teszik őket Westeros világában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!