A rendszerváltás óta mindig a Fideszre szavaztam

2013. május 23. 12:56

Akkoriban fogtak meg, amikor még fiatalok voltak. Elhittem, hogy valóban változtatni akarnak. Hogy nem állnak majd be a farkasok közé. Interjú.

2013. május 23. 12:56
Stohl András
168 Óra

Höfgen karakterére volt bármi hatása Vidnyánszky Attila személyiségének?

Szerintem önmagában is jól sikerült előadás a mienk. De kétségtelen: a mi Mephistónkat megemeli a Nemzeti Színház körüli történések összessége. S persze magamnak is feltettem a höfgeni kérdéseket: menni vagy maradni? Ellenállni vagy azonosulni?

Vagyis lényegében a hatalomhoz való viszony került mérlegre. Volt példa hasonlóra a korábbi igazgatóváltások idején?

Sosem érdekelt igazán a színész és a hatalom viszonya. Leginkább szakmai megfontolások motiválnak. Amúgy nem titok: a rendszerváltás óta mindig a Fideszre szavaztam. Erről sokat vitáztunk is Hollósi Fricivel, aki rendre a másik oldalra voksolt. Aztán 2010-től egyszer csak feltűnt: a kormányzat sorra hozza a buta döntéseket. Emiatt az utóbbi időben a politika egész világától eltávolodtam – érzelmileg és intellektuálisan. Más kérdés: Höfgen szerepére készülve újra élesen ráláttam a hatalom abszurdjaira.

Közbevetőleg: a Fideszben mi vonzotta?

Akkoriban fogtak meg, amikor még fiatalok voltak. Elhittem, hogy valóban változtatni akarnak. Hogy nem állnak majd be a farkasok közé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. augusztus 06. 21:58
És miért? Te kikre szavaztál 1990 óta?
brabant89
2014. augusztus 06. 21:58
"Az a botrány, hogy ilyen büntetett előéletű emberek olyan természetességgel és sűrűséggel kapnak médiafelületet a hülyeségeik hangoztatására, ahogy a kisgyerek megy reggel az iskolába." A napokban került sor az utolsó Alföldi rendezte darab ősbemutatójára a Nemzetiben, amelynek Stohl játssza a főszerepét. Már meg sem lehet interjúvolni ennek kapcsán?
brabant89
2014. augusztus 06. 21:58
"Hehe. Most akkor a Stohl elleni unszimpátiára épít a cikk írója? Hátha elbizonytalanít néhány fideszes szavazót? " Ennél azért értelmesebbnek ismertelek. A 168 órát nem olvassa fideszes szavazó (pénzzel támogatni a ballibbant sajtót? brrrr ...), ez az ő törzsközönségüknek készült. Egy jobbos sem tudná, mit nyilatkozott Stohl a 168 órának, ha a Mandiner nem szemlézte volna a cikket, a cikk egyébként meg nem is olvasható teljes terjedemlében a megadott linken: (Az interjút teljes terjedelemben elolvashatja a 168 Óra legfrissebb számában.)
Sebaj Tóbiás
2013. szeptember 16. 17:49
Stól maradni szeretne a Nemzetiben. Ilyen egyszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!