Kesztyűhúzás

2014. április 13. 16:54

Arra készülök, hogy az önkormányzati választáson újra elnyerjem a szegediek bizalmát. Ez nem azt jelenti, hogy nem vállalok szerepet a szocialista párt irányításában, de szereposztásról tudatosan nem beszélnék. Interjú.

2014. április 13. 16:54
Botka László
Vasárnapi Hírek

Akkor nem tart tőle, hogy a választási vereség után inkább visz a »szegfűs pártcímer«?

Húsz év alatt hat választást nyertem – többet úgy is, hogy közben a pártom nagyot bukott. Nem hiszem, hogy létezik Szegeden ember, aki nem tudja, hogy Botka László szocialista.

Talán éppen ezért gondolják sokan úgy a pártból, hogy az utolsó »sikermohikánnak« kellene vezetni az MSZP-t  személyével hitelesítve egy új politikát.

Amikor a centrális, fideszes erőteret kell legyőzni, olyan újszerű, hogy hatalmas kihívással állunk szembe, hogy ez jóval több, mint személyi kérdés.

Azt akarja mondani, hogy nem számít, ki az MSZP elnöke? Hogy egy váltás már nem okozhat katartikus élményt a szimpatizánsoknak, a bizonytalanoknak?

Bárcsak olyan egyszerű lenne, hogy elzavarunk valakiket, és a helyükbe jönnek mások. Nem erről van szó: át kell gondolni a társadalom bajaira adott válaszok helyességét; gyökeres változtatásra szorul a párt külső és belső szerkezeti rendszere. Az egész biztos, hogy nem oneman-show lesz a szocialista párt, ezt a rettentő bonyolult feladatot képtelenség egyedül megoldani. Én arra készülök, hogy az önkormányzati választáson újra elnyerjem a szegediek bizalmát.

És a párt parlagon marad?

Ez nem azt jelenti, hogy nem vállalok szerepet a szocialista párt irányításában, de szereposztásról tudatosan nem beszélnék, a látszatát is kerülném annak, hogy ezt a problémát személyi kérdéssé lehet egyszerűsíteni. Az egész biztos, hogy az év végi kongresszus azt emeli bármilyen párttisztségbe, akiről elhiszi, hogy képes ezt a megújulást vezényelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. április 14. 06:00
"Kesztyűhúzás" Meg fogja tanulni, hogy kell kesztyűben dudálni. Nagyon megérett rá az idő. Retteg tőle, mert előfordulhat, hogy végre a disznóságok lelepleződésére is sor kerülhet akkor, akárcsak Pécsett történt.
Peter8811
2014. április 13. 23:43
Apukádnak kellett volna kesztyűt húznia az egy ujjasat!
Palepoli
2014. április 13. 21:20
Ó, Botka, akinek protekcióval sikerült az érettségije! Behízelgő modorával még a végén a maszop elnöke lesz.
Prof. Dr. O. Tannenbaum
2014. április 13. 20:15
Egész biztosan meg tudja indokolni. Született hazudozó. Íme egy példa: "Hazugsággal vádolják a szegedi fideszesek Botka László szocialista polgármestert, aki a legutóbbi közgyűlésen azt mondta, róla a város nem rendelt portrét, és nem is fizette ki azt. A képkeretezés azonban a város költségvetésében is szerepel." "Botka először letagadta, hogy tudott volna a festmény készítéséről, ám ezt maga a művész cáfolta, aki elismerte, hogy egyeztettek a polgármesterrel. A portré képkeretezője is azt mondja, volt nála Botka-kép." http://szegedma.hu/hir/szeged/2009/09/kohari-botka-hazudott-meltatlan-a-posztjara.html http://mno.hu/migr/botka_laszlo_hazudott_a_rola_keszult_festmenyrol__video-263916 A hazug Botka és a sánta kutya esete... Üdv.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!