Hányingeresen unjuk

2014. április 13. 09:56

Igaz, hogy kettészakadt közösség a miénk, színészeké, de én beszélgetek ezzel is, meg azzal is, és egyvalamiben biztosan nincs nézetkülönbség köztünk: marhára unjuk már ezt az egészet, ami a fejünk fölött zajlik. Szeretnék az lenni, ami vagyok: állampolgár. Interjú.

2014. április 13. 09:56
Cserhalmi György
Népszabadság

Meglepődött múlt vasárnap?

Körülbelül az történt, amire számíthatott, akinek nem voltak különösebb ábrándjai. Bár, egy kicsit mégis máshogy alakult: ez az úgynevezett összefogás gyakorlatilag nagyobb támogatást kapott, mint amilyet megérdemelt volna. De ha azt vesszük, hogy kormányváltókként határozták meg magukat, mégiscsak akkora zakót kaptak, amibe soha nem fognak tudni belenőni.

Az LMP viszont benn van. Öt évvel ezelőtt az ő EP-listájukon szerepelt.

A huszonhatodik helyen.

Inkább a huszadikon. Örül?

Izzadtam, izgultam, hogy bekerüljenek. Az én hagyományosan jó viszonyom az LMP-vel egyébként abban áll, hogy négyévente beszélgetünk egyet a Schifferrel. Most is megkérdezte, támogatom-e. Mondtam, hogy persze, Andris, támogatlak! Ez nem változott.

Ennyi? Moral support?

Igen, semmi több.

Nem adná már az arcát?

Az a kérdés, hogy kell-e tényleg a mi arcunk a politikának? Illetve hogy kell-e nekünk, hogy kelljen nekik? Nem az LMP-ről beszélek, hanem általában: négyévente odahívogatják az embert a plakátra, tartsa oda az arcát, hogy jól pofán lehessen köpni. Azért az nem egy nagy bolt...

Annak, aki tartja, tényleg nem.

Hát, pedig általában az jut. Bizonyos szempontból mindig alattvalók leszünk. Csőcselék leszünk. Csak állampolgárok nem leszünk. Senki, se a kicsik, se a nagyok, se az olyanok, mint én, akik már elmenőben vannak. De azért én mégis szeretnék még legalább egyszer négy évet, amikor az vagyok ami: állampolgár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viktóriaa
2014. április 14. 08:51
TUDOD CSERHALMI------MONDHATSZ AMIT AKARSZ. SZÓBA ÁLSZ A NÉPSZABADSÁGGAL---A SZABADNÉP ÖRÖKÖSÉVEL. NINCS MIT BESZÉLNÜNK. .....HA HÁNYINGERED VAN---HÁNNYÁL!!!MAGÁNÜGYED. .....NEM KELL EZ A LIBERÁL-ZÖLD -MSZPFELE KACSINTÓ ---SCHIFFHERH....FÉLE KÉPZŐDMÉNY !!!
Syrius Black
2014. április 13. 21:15
Cserhalmi nagyon fasza ember. Jellemes, igaz magyar, kurvára leszarom, milyen párt mellé áll.
Senye Péter
2014. április 13. 18:26
A színészet képzelt világot tár nézői elé. A politika is ezt csinálja, de az néha valósággá válik.
kjkj945
2014. április 13. 18:06
""2009-ben az európai parlamenti választáson a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt által alakított listán a 20. helyen szerepelt"" Le mehet pincébe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!