Már megint Kerényi... Válasz Kulka Jánosnak

2014. május 30. 10:45

Tisztelettel kérlek, fogadd el, hogy vannak, és a jelek szerint meggyőző többségben vannak azok, akik másként látják a világot és engedtessék meg nekünk, hogy más értékrend szerint képzeljük el a művészetet, a színházat, a nevelést.

2014. május 30. 10:45
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Index

„Azért szólítalak meg, mert számomra és hiszem, hogy sokunk számára nem elfogadható az a mentalitás, ahogyan egy a köreidet, ha talán erősen is kritizáló embert, másként gondolkodót, jelen esetben Kerényi Imrét minden lehetséges fórumon megpróbáljátok darabokra szedni.

Tudom, hogy Imre csak összegzője általános indulataitoknak, és akárki szólalna meg ellenvéleménnyel irányotokban, abban a pillanatban írások tucatjaival, avagy nyílt levelekkel álltok harcba és próbáljátok ellehetetleníteni a kiszemeltet.

De miért is? Azért mert az Ő színházeszménye merőben eltér a tietekétől. Ez miért baj? Való igaz, hogy számunkra nem a deviancia, a luciferi megdicsőülés, a romlottság felmagasztalása a cél, hanem a szépség, a férfi nő iránti szerelme, a férfi barátság, az igazabbá, a jobbá válás katarzisa az, ami közel áll. Saját magad felvállalt másságának nevén nevezése miért kirekesztés? Kerényi Imrét egykor volt rendezőnek nevezned, az mi, ha nem az?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rák úr
2016. december 04. 18:34
Jefferson D'Arcy for president!
nyugalmazott tanár
2015. december 27. 09:18
Ne bántsuk a Kulkát. Ő is beleverte a maga szögét a liberálfasiszták koporsójába.
g.ella
2014. augusztus 07. 08:02
Egyetértek. Persze,hogy látom,milyen utat jártunk be az elmúlt években.Elkeserítő. Korábban nem volt baj a Pride-dal,mert nem volt ekkora a feszültség.A kormány nagyvonalúsággal példát mutathatna,de akkor elveszítené a szélsőségeseit.Időnként megfordul az is a fejemben,talán tényleg nem értik ott fenn,mi is a baj.Egy színesebb világ elfogadásához valamivel szofisztikáltabb gondolkodás kellene.Tarlós sem értette a Dörner problémát. Blaskó a maga módján tisztességesen viselkedett.Szerintem köszönet illeti,mert végül a szakmaiság mellé állt.Ráadásul ráérzett,mekkora gáz van. Tudom,hogy van miért harcolni a melegeknek,de most mégis a higgadtságot tartom okosabbnak.Érzékelem a környezetem konok hallgatását.Nem jó jel.
kurbitalis
2014. augusztus 06. 14:12
Alföldi vitte Kulkát a Nemzetibe. Elvette Blaskótól a Vihar főszerepét és Kulkának adta. emiatt nem sült le Kulka pofájáról a bőr, sőt, a Heti Válasz közös interjújában elképesztő gerinctelen, arcátlan kérdéseket tett fel Blaskónak. Mindketten Alföldi és Kulka kiléptek azzal, amit már mindenki tudott. Ettől kezdve bármilyen kritika éri őket, az csak azért lehet, mert: buzik. A jól bevált recept. Kerényi jobban tette volna, ha hallgat, vagy nem ilyen szinten nyilvánul meg, de a lényeg igaz: létezik a buzilobbi, lásd Blaskó esetét Alföldivel-Kulkával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!