Gondoltam, szólok, hogy szerintem Vlagyimir Vlagyimirovics nem diktátor

2015. február 17. 18:01

25 évet éltem a Szovjetunióban, azt gondolom, tudom, mit beszélek. Oroszországban nem diktatúra van, hanem putyinizmus.

2015. február 17. 18:01
Gazda Albert
Cink

 „Hogy akkor Vlagyimir Vlagyimirovics micsoda? Hát erről elég sokat írtam az utóbbi időben, különösképp azóta, hogy zajlik ott Kelet-Ukrajnában az az undorító háború. Röviden talán leginkább az illiberalizmus atyjának tudnám nevezni őt.

Diktátor ezzel szemben Sztálin, Hitler, Franco, Pinochet. Diktatúra ott van, ahol nincs szólásszabadság, nincsenek választások, nem lehet külföldre utazni, és a politikusok legyilkolásszák vagy bolondokházába csukják ellenfeleiket. 25 évet éltem a Szovjetunióban, azt gondolom, tudom, mit beszélek. Oroszországban nem diktatúra van, hanem putyinizmus. A kérdés persze az, hogy mi ennek a kifutása – de épp erre még nincs válasz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. február 18. 08:42
Orbanisztánban sincs diktatúra...
Arivistus
2015. február 18. 08:31
A legutóbbi választáson az egyik körzetben a lakosság 140%-a támogatta Putyint. Ilyen erőteljes demokratikus felhatalmazással egyszerűen nem lehet diktátor.
balbako_
2015. február 18. 07:14
Gondoltam szólok normális ember nem is állította, hogy Putyin diktátor. (Aki meg ilyet mond az kórtünet, nem politika)
yes_we_can
2015. február 17. 22:11
Éltél Hitler, Franco, Pinochet alatt is? Nem? Akkor honnan tudod,hogy az diktatúra volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!