Van Helsing – 1×01

2016. augusztus 17. 09:52

Bizakodtam a Van Helsing-ben is, főleg, mert inkább nézek vámpírokat, mint démonokat, meg a modern vadnyugatos színtérnél is jobban bejön a posztapokaliptikus jövő által kínált. De az elvárás egy dolog, a valóság meg egy másik.

2016. augusztus 17. 09:52
winnie
Sorozatjunkie

Hmm, erre az alapfelállásra gazdag mitológiát is lehetne építeni, ami felkelthetné a néző figyelmét, vagy megmutathatnák a világot a hatás kedvéért. Azonban a Van Helsing pilotjában a mitológia jó, ha egy mondatot kap, a világ pedig egy utcaképet és egyetlen snittet, egyébként minden egyetlen épületben játszódik, ami…, hát, nem túl izgalmas.

Oké, mivel a neves filmrendező és színdarab-író, Neil LaBute a készítő, az ember arra gondolna, hogy majd a párbeszédek vagy a karakterek elviszik a hátukon a felvezetést, de szó sincs ilyesmiről, a többség arctalan senki: van a lány, a fekete srác, a siket, stb. És sajnos eredetiséget sem nagyon kell keresni a látottakban, az alapkoncepció azonnal eszünkbe juttathat egy filmet vagy képregényt.

Ha már rokonítom kéne a sorozatot kanadai Syfy-importtal, akkor inkább a Hunters-t említeném, nagyjából úgy hatott rám. Ugyanaz a fakó világmindenség, ugyanaz az érdektelen előadásmód, ugyanaz a potenciál, ami a világ megteremtésében benne van, de szinte meg sem próbálnak rá építeni a pilotban. És ez a sorozat is véresen komoly (egyelőre), nincs meg benne a Wynonna Earp könnyedsége.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!