A forradalom felfalja a józan észt

2016. november 28. 12:54

A progresszív mozgalom önmaga paródiájává vált. Külön hivatalt illik létrehozni arra, ha egy melós odafütyül a miniszoknyás lányoknak, a tömeggyilkosság viszont tulajdonképpen, végső soron igazolható, hiszen a szándék nemes.

2016. november 28. 12:54
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Mozgástér

„Van persze ennek megfejtése, hogy ti. miért is lelkesednek ezek a vérbő demokraták, a fékek és ellensúlyok, alkotmányos korlátok, emberi jogok rajongói komcsi gyilkosokért. A filozófus el is mondja nekünk. A balos mészárszék erkölcsi igazolása a nagy meleg együttérzés, a társadalmi igazságtalanságokkal szembeni engesztelhetetlen küzdelem. És ezt simán feldolgozza a haladó emésztőrendszer. Persze ha a fenti példán továbbmenve azt mondaná valaki, hogy a nemzetiszocialista Németország zsidókkal szembeni, khm, intézkedései tulajdonképpen, végső soron a társadalmi igazságosság eltökélt, ha mégoly elhibázott kísérletei voltak is, rögtön nyilvánvalóvá válna, hogy ez a morális igazolási kísérlet mi is valójában: arcpirító cinizmus.

A helyzet az, hogy ugyanez igaz Castro esetében. Mert ha Castro kegyetlenkedése indokolható, ugyan miért nem indokolható Pinocheté? Francoé? Bármelyik tetszőleges reakciós diktátoré?

A progresszív mozgalom önmaga paródiájává vált. Külön hivatalt illik létrehozni arra, ha egy melós odafütyül a miniszoknyás lányoknak, a tömeggyilkosság viszont tulajdonképpen, végső soron igazolható, hiszen a szándék nemes.

A magyarázat tehát egyszerű: a forradalom csak akkor elítélendő, megvetendő, ha barna vagy fekete. Ha a buli színe vörös, akkor mindjárt más a helyzet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2016. november 29. 13:25
"A forradalom felfalja a józan észt" a fülkeforradalom pláne.:)
luisbathhelena
2016. november 28. 19:44
Ahogy már írtam: "Hitler zsidókérdéshez való viszonya máig erősen vitatott , de majd a történelem elbírálja." Na ez hogy tetszik?
Okoskata
2016. november 28. 16:19
csak nézôpont kérdése az egész. majdnem mindent el lehet magyarázni és ezzel sokakat megtéveszteni,
odysseus
2016. november 28. 14:43
És még: Szerintem vagy a pirosat is és a feketét is megtűrjük, vagy egyiket sem. Én azt mondom, hogy egyiket sem. Mivel az ellenkezője nyugaton nem fordul elő, ezért kihangsúlyozva: A PIROSAT SEM!!!! Ja, és ezért kikérem magamnak, hogy náci lennék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!