Hosszan lopakodó érzékenyítés

2020. október 07. 07:48

Az alkotót, de még az olvasót is könnyen lépre csalja a nagyot akarás poétikája.

2020. október 07. 07:48
Deák-Sárosi László
Vasarnap.hu

„Azért tekintettem vissza a Lázár Ervin-féle mesékig, hogy rámutassak, hogy az alkotót, de még az olvasót is milyen könnyen lépre csalja a nagyot akarás poétikája. A kevélység-kórság okozza, hogy valaki akkor is ír valamit, ha éppen nincsen igazán jó ötlete – variál, megfordít stb., de nem lesz belőle semmi érvényes, csak zavar, illetve ezen a vonalon haladva: káosz. Tehát ne tévesszen meg senkit, hogy valaki viccesnek találja a hétfejű tündért és a fába szorult féreg ki nem mentését. Ők azok a gyerekek, akik épp elérték a fejlődésük műveleti szakaszát, és épp szórakoztatni kezdi őket egy-egy szokatlan, bár öncélú képzettársítás. De ide tartoznak azok a felnőttek is, akik bizonyos szempontból megrekedtek a fejlődésük »konkrét« műveleti szakaszában; még mindig viccesnek találják a képtelen alakzatot, és még nem képesek rá (sőt, már nem is lesznek), hogy az egész öncélúságát, romboló voltát felismerjék.

Léteznek tehát ilyen hasznos idióta írók és olvasók, akiket a konzumidiótákat kitermelő gazdasági háttérhatalom fel tud használni saját céljaira. Akik még vagy már nem értek el a formális műveletek szakaszába, illetve a kritikai reflexiónak egy szintjére, vagyis az arányosság és a fokozatosság józan paraszti ésszel is belátható állapotába, azokkal bármi elfogadtatható, még az is, ami a saját érdekükkel szemben áll. Például az az elképzelés, hogy a gyerekek szexuális nevelését már az óvodában el kell kezdeni – és hogy az LMBTQ-s példákkal való türelemre-toleranciára nevelés valami jóra visz. A butítás és az érzékenyítés már rég folyik, és mint a filmek esetén az Oscar-jelölés szabályainak kihirdetésével, a romboló propaganda a mesekönyvpiacon is szintet lépett. Ugrott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nábrasz rotkiv
2020. október 10. 14:35
Ki a faszom ez a deák-sárosi??? Mert a Lázár Ervinről mindenki tudja ki volt. Egy frusztrált kis NERköcsög próbált ugatni, de csak nyüszítésre futotta.
Ezért regisztráltam
2020. október 10. 08:50
"A legszebb állat az anabázis de nem tudja ezt ama bázis..." https://mek.oszk.hu/02400/02412/02412.htm#7 :-)
Ezért regisztráltam
2020. október 10. 08:37
Miután a Doktor Miniszterelnök Úr volt olyan szíves focizni a Szegény Dzsoni és Ánikában, a T. szerző bálványdöntő kísérlete eleve hamvába holt... :-)
Ezért regisztráltam
2020. október 10. 08:34
Már eleve az nevetséges, hogy a /hülye/ felnőttek akarják megmondani, hogy mik legyenek a gyerekek meséi. A gyerekek megtalálják a jó meséket. A jó mesék (akármit is jelentsen ez) megtalálják a gyerekeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!