Az Ezüst Medve-díjas Kizlinger Lilla interjúja

2021. március 07. 13:19

Az aktuálpolitika mocskos szavakkal, gátlástalanul támadt rá a húsz éves lányra.

2021. március 07. 13:19
Janisch Attila
Facebook

„Megjelent az Index oldalán Kizlinger Lilla, tehetséges, filmrendező szakos tanítványunk élete első interjúja, miután közismertté vált, hogy Fliegauf Bence Rengeteg – mindenhol látlak című új filmjében nyújtott filmszínészi teljesítményét Ezüst Medve díjjal ismerte el a filmfesztiválok között az egyik legnagyobb reputációjúnak számító Berlinále nemzetközi zsűrije. Szerény, okos, aktuálpolitikától mentes mondatok (és korrekt, objektív kérdések) Lilla interjújában. De hiába.

Az a rémes, humanoid közeg, amelyet már vakká és vaddá tett az aktuálpolitika, mocskos szavakkal, gátlástalanul támadt rá arra a húsz éves lányra, akiről egy perccel korábban még semmit sem tudott. Riasztó, hogy mennyire nem értik egyesek, hogy azzal, hogy mindent beletaposnak az altuálpolitika pillanatnyi mocsarába, egyre mélyebbre sűllyed az egész ország abba a morális és tudati sötétségbe, amely egyre sűrűbb és áthatolhatatlanabb feketeséggel borul fölénk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati Ádám
2021. március 08. 08:29
Valaha érdekelt a Berlini filmfesztivál. Néhány izgalmas tehetségű rendező alkotása megnézésre is érdemes volt. A 2010 utáni időben azonban az öncélú formalizmus, a valós problémák felnagyobbított álproblémákkal való felcserélése a rendezvényt a nagyobb közönség számára értéktelenné tette. Ez a seregszemle, több másikhoz hasonlóan így vált egy szűk körű, az extremitásokra fogékony vékony réteg belügyének. Sajnos a változásban a magyar benevezettek produktumai élen jártak azzal, hogy még az újdonságok után érdeklődő, szélesebb értelmiségi közönségtől is elforduló, intellektuális kihívás helyett meghökkentést, a katarzis helyett viszolygást keltő alkotások benevezésével. Fliegauf Bence alkotásai több értékelés szerin nehezen adják meg magukat. Én két rendezését láttam, ígéretes tehetségnek tartom őt. Várom, hogy mikor rukkol ki egy olyan kiforrott alkotással, ami túlnő a meghökkentésen és a viszolygás keltésen és többszöri megnézésre is érdemes. A díjazott színésznő Indexbeli megnyilvánulása szerintem nem tartalmazott olyan elemeket, amelyre pro vagy kontra bármelyik politikai oldal híveinek reflektálnia kellene. Sajnos az SZFE ügy miatt, különösen a balliberális oldallal egyet nem értő, ennek ellenére szakmailag is elismert művészek földönfutóvá tételének kilátásba helyezése és más, az SZFE jelenlegi balliberális egyenirányításának színesítésével egyetértők durva fenyegetései váltották ki a szélesebb közönség fésületlen megnyilvánulásait. Az egzisztenciális és bántalmazásra utaló fenyegetésre az ingerült reagálás a törvényszerű válasz a fenyegetettek és a velük egyetértők részéről.
Sihuhu
2021. március 07. 19:53
Valamikor 2001-ben vagy 2002-ben lehetett. Akkor jegyeztem meg a nevét. Már akkor jót röhögtem rajta: azon a héten, amikor az újságot olvastam, Janisch Attila új filmjére 6 azaz hat darab fizető néző volt kíváncsi. Akkor csúszhatott valami végleg félre.
Hannibal
2021. március 07. 19:23
"Ezüst medve díjas"... Ez érvelési hiba, Argimentum ad verecundiam. Attól, hogy színészi díjet kapott -amikkel rendszerint amúgy is ellátják egymást, s aztán körbehivatkoznak egymásra mint tekintélyre-, nem fog érteni sem az iskolavezetéshez, sem a politikához. Egyébként osztok még díjakat: Hadházy - Arany lófasz díjas színész Kunhalmi - Vaskapu pardon, vas ajtó díjas Jakab - pedig hírneves Párizsi bronz kettőskereszt hashtag fokozatát kapta.
Gullwing
2021. március 07. 17:47
Janics te tehetségtelen féreg, 63 évesen 3 filmet jegyze! Bazd meg mi ez ha nem bizonyítéka a tehetségtelenségnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!