Genderfluid gyilkolászást díjaztak Cannes-ban

2021. július 21. 19:55

Ez a szivárvány melyik színe?

2021. július 21. 19:55
Patkó Endre
Kontra

„Kell-e nekünk Cannes, vagy a Berlinálé? Mit hoz egy Oscar-díj hazánknak? Kérdések, melyekre ezúttal nem keresnénk választ az alábbi sorokban. Hogy mit gondol mindezekről a magyar kormány, kiderül a filmiparba ömlő gyakorlatilag kiapadhatatlan források nagyságából.

Hogy mit gondol maga a »nagybetűs szakma« a magyar kormányról, az is egy újabb felvetés. Emlékezhetünk, amikor Nemes-Jeles László a frissen megkapott Kossuth-díjával a hóna alatt, öltönyben, temérdek állami támogatással a háta mögött kiment a kormány ellen tüntetni. Vagy elég éppen az akkor még készülőfélben levő,

A feleségem története című film munkálataira közel egymilliárd forint közpénzt elnyerő Enyedi Ildikó diktatúrázós interjújára gondolni.

A néhai Andy Vajna színrelépéséig a magyar filmnek nem volt átütő lobbiereje és állami apanázst sem bocsájtottak a készítők rendelkezésére túlzott mértékben. Épp ezért vagyunk immáron 2-3 évente olyan boldogok, amikor egy nagyobb filmes fesztiválon mutatnak be egy újabb magyar potenciális sikerfilmet. A Saul fia, a Mindenki, a Testről és lélekről sikerei után, ezúttal A feleségem története című Füst Milán-adaptációért izgulhattunk a Cannes-i Filmfesztiválon. Enyedi Ildikó élete projektje némi normalitást vihetett végre az immáron tényleg csak a sokkolást és extrém figyelemfelkeltést erőltető felhozatalba. Sajnos nem is nyerte meg az Aranypálmát ennek megfelelően.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. július 22. 12:33
Itt már régen nem a legjobbat díjazzák, hanem a kultúrharc csatatere ez.
DFK
2021. július 22. 10:43
Szerintem libsiknek egy fillért se kellene adni művészkedésre. Éljenek meg a szent piacról.
Kriszta67
2021. július 21. 20:52
Nem kéne ezeken részt venni.
abcdef
2021. július 21. 20:42
"A meghökkentésre aspiráló film egy autóval folytatott szex után teherbe esett (!!) leszbikus lányról szól, aki a cselekmény során egy régen eltűnt kisfiúnak adja ki magát. Ha ez nem lenne elég nyakatekert és elmebeteg, akkor a rengeteg pornográf és agresszív tartalom még csavar egyet a nézők lelki világán. A genderfluiditást, transzneműséget feldolgozó és a filmet rogyásig hardcore leszbikus szexjelenetekkel megrakó rendezőnő, Julia Ducournau nem spórolt a polgárpukkasztással. A hírek szerint a bemutatón többen rosszul lettek, egyesek el is hányták magukat az agyament jelenetek láttán. Borítékolható volt tehát a Cannes-i győzelem." Enyedi filmje, élete projektje, a patriachtástul vett gyengéd búcsú, ahogy fogalmazott, huszonpár éve talán még kapott volna valami díjat, ma már a kritikusok sem értik miről szól. A vért, a pornót, a gender idelológiai tobzódást viszont értik és díjazzák. Ide vezetett a progresszió, amihez a művészvilág oly lelkesen tapsolt, remélem örülnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!