Teljes agyhalál – Kritikánk a transznemű történetről, ami Cannes-ban fődíjat ért

2021. november 08. 08:11

Amit láttunk, arra semmilyen kritika nem készíthetett volna fel.

2021. november 08. 08:11
null
Rőfös Géza
Kontra

„Megnéztük a Titane című francia botrányfilmet, ami elnyerte az Arany Pálmát. Megtettük ezt Önökért, hogy véletlenül se költsenek rá pénzt, vagy töltsenek vele időt. Nem mintha a Kontra olvasóiról azt feltételeznénk, hogy ilyen marhaságokkal töltenék idejüket, de ezúttal kivételesen mérgező, audiovizuális dögkút-származékról vagyunk kénytelenek beszámolni. Ön lehetőleg véletlenül se nézze meg, mi is megbántuk!

Filmkritikát – vagy ha jobban tetszik, beszámolót – írni hálás feladat. Egészen addig, míg nincsenek meg azok az szakmai-esztétikai szempontok, amelyek az úgynevezett valódi kritikusokat arra kötelezik, hogy a kérgesre száradt kutyaszarról is szoborként értekezzenek.

Nekünk, egyszerű rezsimpropagandistáknak megvan az a szabadságunk, hogy kijelentsük: ha valami értékelhetetlen hulladéknak tűnik, az nem azért van, mert nem értünk hozzá, hanem mert így gondoljuk és kész.

NÉZZE MEG, AKINEK KÉT ANYJA VAGY, DE INKÁBB AZ SE.

Mikor szóba került szerkesztőségi értekezleten, hogy bizony ez a film figyelmet és beszámolót érdemel, úgy döntöttünk, távol tartjuk magunkat mindenféle beszámolótól, kritikától, reakciótól. Közben érkezett a hír, hogy Arany Pálma díjat is nyert, ebből azért már gyanús volt, hogy istentelen szemét lesz, de amit láttunk, arra semmilyen kritika nem készíthetett volna fel.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2021. november 08. 09:43
A mai filmekben a néző arcába tolják a gender-propagandát. Ezek már nem filmek, hanem érzékenyítő tréningek. És elvárják, hogy még fizessünk is érte...
annamanna
2021. november 08. 09:36
A Lovasíjászra kétszer váltottam jegyet. A Jokerre háromszor. Valószínűleg tök átlagos az igényszintem a filmeket illetően. Mivel a filmkészítés iszonyat drága műfaj, ezért az olyan átlagemberek számára kellene bekalibrálni, akiknek átlagos a befogadóképességük, és nem a marginális ízlésű-világlátású elborult elmebetegek számára. Lehetséges olyan filmeket készíteni, amik nem ostobák, nem gagyik, van valami rendkívül fontos mondanivalójuk, amit teljesen közérthetően képesek átadni anélkül, hogy azt primitív sulykolással igyekeznének beleverni a nézőbe. Meg lehet csinálni, ezt lehetséges teljesíteni. Mindenki felelős, aki a világot az elmebetegség irányába tolja, szándékosan. Mindenki felelős, aki az embereket megrontja, az emberi minőséget lezülleszti, lebutítja - legyen az illető bármilyen pozícióban. Mindenki felelős, aki mocskol, megaláz, elaljasít, bűnbe ránt, megőrjít, felbőszít, "kihozza az állatot" másokból. Mindenki felelős, aki ellopja a minőséget, tönkreteszi az értékeket, leköpi, besározza azt, ami szent, aki "azt képzeli, hogy megváltoztathatja a törvényeket és az időket" (írja Dániel próféta az antikrisztusról). Senki sem moshatja a kezét, és senki sem mondhatja azt, hogy nem csinált semmi rosszat. Péld 6,12-15 Haszontalan ember, hamis férfiú, a ki álnok szájjal jár, A ki hunyorgat szemeivel; lábaival is szól, és ujjaival jelt ád. Álnokság van az ő szívében, gonoszt forral minden időben, háborúságot indít. Annakokáért hirtelen eljő az ő nyomorúsága, gyorsan megrontatik, s nem lesz gyógyulása.
szóda
2021. november 08. 09:26
Azok a horrorfilmek, amiket ifjúkoromban láttam, amiben egy maréknyi embercsoport akarja túlélni a zombitámadást, kezdenek valóra válni. Nem is kell ide filmet forgatni, ez a valóság.
matykox
2021. november 08. 09:20
Kérem szépen, ez a szar egy világos magyarázata annak - az egyébként is világosan látható - tendenciának, hogy agybeteg ideológiák éppannyira képtelenek önálló gondolatokat, magas művészetet produkálni, mint nézhető és élvezhető műveket. Se ötlet, se gondolat, se magas ideák vezette szellemek: csak a fekália turkálása. Ahogy itt a magyarázat is az "átírási kényszer" nevű agybetegségre is: képtelenek bármiféle önálló művet kiizzadni magukból a nyomorultak. Pláne olyat, ami időtálló, tisztelhető, szerethető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!